Sosyal yardımlaşma kira yardımı nasıl alınır?

Sosyal yardımlaşmadan kira yardımı, ekonomik anlamda zor durumda olan ailelerin geçim kaynaklarına az da olsa katkıda bulunulması açısından bir destek ödemesidir. Zaman zaman yaşanan depremler veya sel felaketlerinde yıkılan evler için sosyal yardımlaşma ile ev yardımı yapılarak bu yaralar sarılmaktadır.

Ülkemizde yaklaşık olarak 4 milyon civarında gecekondu olduğu sanılmaktadır. Bu gecekondularda birçok insan sağlıksız koşullarda ve hayatlarını riske edecek şekillerde yaşamlarını sürdürmektedir. Deprem ya da sel felaketinde evlerini kaybedenler veya zarar görenler ekonomik durumları elverişsiz olduğundan dolayı evlerinin onarımlarını gerçekleştirememektedir.

Devlet tarafından uygun görülen ve yardım şartlarını sağlayan vatandaşların evlerinin onarımı ücretsiz olarak yapılmakta ya da kiralık bir eve geçişleri sağlanarak kira yardımı yapılmaktadır.

SOSYAL YARDIMLAŞMA EV YARDIMI NEDİR?

Oturulmayacak durumda olan yani halk arasında virane olarak nitelendirilen evlerde kalan yardıma muhtaç vatandaşlara yardım edilmektedir. Bu kişilerin evlerinin bakım ve onarımı için SYDV il mütevelli heyeti kararıyla yapılan yardımlar vardır.

Sosyal Yardımlaşmadan Kira Yardımı Nasıl Alınır?

Fakir ailelere ev yardımı kimi zaman belirli vakıflar tarafından nakdi yardım olarak kimi zaman da yardım olarak adlandırılan onarım işlerinin vakıf tarafından yapılması suretiyle karşılanmaktadır. Bunların yanında ikamet edilmekte olan evin yıkılmak üzere olduğu yada içerisinde yaşanması mümkün olmadığı durumlarda da vakıflar ailenin başka bir kiralık eve geçmesini sağlayarak bu evin kira ücretini ödeyerek yardımla bulunmaktadır.

Eğer onarım için nakdi yardım yapılacaksa ikamet edilen evin başvuran aileye ait olması şartı aranabilir.

Sosyal yardımlaşma para yardımı yaptığı gibi bunlarla beraber yoksul hanelere onarım desteği de vermektedir. Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü’nün desteği ile sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları sosyal yardım adı altında vatandaşa 3000 liraya kadar ev yardımı veya kira yardımı yapabilmektedir.

SOSYAL YARDIMLAŞMA EV KİRA YARDIMI

Sosyal Yardımlaşma Vakfı, oturulan evin sağlıksız koşullarda ya da ailenin hayatını riske atacak durumlarda olaya el atar. Bu şartlar yaşandığı takdirde bağlı olduğunuz Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakıflarına başvuruda bulunabilirsiniz.

Sosyal Yardımlaşmadan Kira Yardımı Nasıl Alınır?

Sosyal yardımlaşma kira yardımı başvurusu yapabilmeniz için vakıfta aktif bir yardım dosyanızın bulunması gerekmektedir. Aktif bir dosyanız varsa bir barınma yardımı başvuru dilekçesi yazarak ya da yaşadığınız evin fotoğraflarını çekerek başvuru yapabilmeniz mümkündür.

Eğer bunlar bulunmuyorsa kimliğinizle başvurarak yeni bir yardım dosyası açtırarak sosyal yardımlaşmadan yararlanabilirsiniz.

EV ONARIM YARDIMI NE KADAR?

Sosyal yardımlaşma beton ev yardımı için ödenecek miktar Vakıf mütevelli heyeti tarafından belirlenir. Buda evinizin onarımı için gerekli ortalama masrafı göz önüne alınarak bir miktar olarak size ödeme gerçekleştirilir. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, kira yardımı başvurunuzu uygun görmesi halinde 2000 ila 3000 lira arasında bir yardım yapabilir.

Sosyal yardımlaşma kira yardımı nasıl alınır? ile ilgili etiketler Sosyal Yardımlaşma kira yardımı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.