Sosyal yardım alana 8 bin liralık işe başlama yardımı verilecek

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, iş gücü piyasasına yeni katılacak olanlara büyük bir destek sağlamak amacıyla işe başlama yardımını duyurdu. İşe başlayana 8 bin lira destek verilecek. Yeni uygulamanın detaylarını Bakan Göktaş anlattı. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Yeni uygulamaya göre, sosyal yardım alırken, sosyal güvenceli bir işe yerleşenlere iş görüşmesi dahil toplamda 8 bin lira civarında destek sağlanacak.

Sosyal yardım alana 8 bin liralık işe başlama yardımı verilecek

Bakan Göktaş, sosyal yardım faydalanıcılarının yüzde 82’sinin engellilik, yaşlılık, hastalık veya bakım nedeniyle çalışamayacak durumda olduğunun altını çizdi.

Göktaş “Bu doğrultuda sosyal yardım faydalanıcılarını iş gücü piyasasına kazandırmak ve sosyal yardım-istihdam bağlantısını güçlendirmek amacıyla istihdam dostu sosyal yardım anlayışı doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Bakan Göktaş, 2010 yılından bu yana çalışabilir durumdaki sosyal yardım faydalanıcılarını işe yönlendirdiklerini belirterek, “Aylık net asgari ücretin (şu anda 11 bin 402 lira) en fazla yüzde 10’una (1.140 lira) kadar İşe Yönlendirme Yardımı yapıyoruz. Bu kapsamda 2022 yılında toplam 140 bin 131 kişiyi İŞKUR’a yönlendirdik.

Sosyal yardım yararlanıcılarının İŞKUR tarafından işe yönlendirilmesi halinde kişinin iş görüşmesine gitmesi ve başvuru/kabul aşamasındaki giderleri için ayda 1, yıl içerisinde azami 3 kere (3 bin 420 lira) olmak üzere İşe Yönlendirme Yardımı veriyoruz” ifadelerini kullandı.

EK YARDIM DA VAR

İşe Yönlendirme Yardımı’nın yanı sıra İşe Başlama Yardımı kapsamında da bir takım destekler verdiklerini ifade eden Bakan Göktaş, şu bilgileri paylaştı: “Geçtiğimiz yıl 2 bin 157 lira olan desteğimizi bu yıl 4 bin 471 lira olarak vereceğiz. 

İŞKUR tarafından işe yönlendirilen sosyal yardım yararlanıcılarının özel sektör işverenlerince istihdam edilmeleri halinde, özel sektör işverenlerinin ödemekle yükümlü olduğu sigorta primlerini 1 yıl boyunca biz karşılıyoruz” diye konuştu.

Özetle, sosyal destek alırken iş görüşmesine gidenlere her seferinde 1.140 lira olmak üzere yılda 3 defa yardım ödemesi yapılıyor. Ayrıca işe başlarken de 4 bin 471 lira veriliyor. Yani toplamda 7 bin 891 lira gibi bir ödeme alınması söz konusu oluyor.

Sosyal yardım alana 8 bin liralık işe başlama yardımı verilecek ile ilgili etiketler ekonomi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Mahinur Özdemir Göktaş Sosyal Yardım
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.