Sosyal medyada gündem oldu... Ukrayna'daki son gelişmeleri 6 dilde aktardı

Ukrayna ile Rusya arasındaki kriz her geçen gün tırmanıyor. Sosyal medyada paylaşılan bir video gelişmeleri anında aktarmaya çalışan gazetecileri gözler önüne serdi. AP muhabiri Philip Crowther Ukrayna'daki son gelişmeleri çeşitli kanallara 6 farklı dilde anlattı.

AP muhabiri Philip Crowther'ın, Rusya ve Ukrayna arasındaki gelişmeleri Kiev'den, farklı kanallarda tam 6 farklı dilde aktardığı anlar sosyal medyada viral oldu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’nın doğusundaki ayrılıkçı bölgeler Donetsk ve Lugansk'ın bağımsızlığını tanıma kararının ardından bölgeye barış gücü gönderme kararı aldı. Karar gerilimi tırmandırdı, tüm dünya bölgeden gelecek gelişmelere kilitlendi.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'den, iki ülke arasındaki gelişmeler hakkında haber yapan Associated Press'in (AP) uluslararası muhabiri Polyglot Philip Crowther ise sosyal medyada gündem oldu.

FARKLI KANALLARDA 6 DİLDE HABER

İngiliz-Alman-Lüksemburglu olan gazeteci Crowther, dünyanın dört bir yanındaki çeşitli haber kuruluşlarına konuşurken İngilizce, Lüksemburgca, İspanyolca, Portekizce, Fransızca ve Almanca dillerinde yeni gelişmeleri ayrıntılarıyla anlattı.

Crowther, şahsi Twitter hesabından pazartesi günü, viral hale gelen ve günün sonunda 1.8 milyondan fazla görüntülenen çalışmasının bir montajını yayınladı.

Çok dilli olması ile bilinen Crowther, Tokyo 2020'deki gelişmeleri farklı kanallarda farklı dillerde anlattığı anlarla da gündem olmuştu.

Sosyal medyada gündem oldu... Ukrayna'daki son gelişmeleri 6 dilde aktardı ile ilgili etiketler Ukrayna Rusya muhabir Philip Crowther
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.