Sosyal medya düzenlemesinde tarih belli oldu: Sarı basın kartının önü açılıyor

Sosyal medya düzenlemesi olarak bilinen kanun teklifinin Haziran ayında Meclis'e sunulması planlanıyor... Bu teklife göre artık internet medyasında çalışan gazeteciler de sarı basın kartı almaya haz kazanacak.

Kamuoyunda sosyal medya düzenlemesi olarak bilenen kanun teklifinin haziran ayında TBMM’ye sunulması bekleniyor.

HAZİRAN'DA MECLİS'TE 

AK Parti’nin uzun süredir üzerinde çalıştığı dezenformasyonla mücadele düzenlemesinin Avrupa Birliği’nin 23 Nisan 2022’de kabul ettiği Dijital Hizmetler Yasası kriterlerine göre yeniden güncellenerek, Haziran ayında Meclise sunulması planlanıyor.

Hazırlanan kanun teklifinde internet haber siteleri için de kanuni düzenleme yapılacak. Basın İlan Kurumu internet medyasına da ilan verecek, internet medyasında çalışanlar basın kartı alabilecekler. 

 İNTERNET MEDYASINDA ÇALIŞANLARA SARI BASIN KARTI

Hazırlanan yasa teklifinde internet medyasıyla ilgili düzenlemeler de yer alacak. AK Parti Grup Başkanvekili Ünal, internet haber sitelerinin beklediği yasal düzenlemenin bu teklif içerisinde yer alacağını belirterek, “ Biz aynı zamanda 5953 Sayılı Basın Mesleğinde Çalışanlarla, Çalıştıranlar Arasındaki Münasebetlerin Tanzimi Hakkındaki Kanun ile 5187 Sayılı Basın Kanununda da bir düzenlemeye gidiyoruz.  Diğer basın emekçilerinin sahip olduğu haklara internet medyası da sahip olacak” dedi.

Sosyal medya düzenlemesinde tarih belli oldu: Sarı basın kartının önü açılıyor ile ilgili etiketler TBMM sarı basın kartı sosyal medya düzenlemesi
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.