Sosyal medya devleri Gazze'ye sansüre karşı böyle savunma yaptı

İsrail'in Gazze'deki katliamlarına karşı Filistin için yapılan destek paylaşımları sosyal medya platformları Twitter ve Facebook'tan engellenmişti. İki sosyal medya devi paylaşımların "spam" olarak algılandığı için engellendiğini savundu. Öte yandan bazı aktivistiler büyük tepki çeken sansürün devam ettiğini iddia ediyor.

Twitter ve Facebook, İsrail'in sivilleri hedef aldığı kanlı saldırıların ardından Filistin'e destek amacıyla yapılan paylaşımları engelledi.

İşgalci İsrail'in katliamlarına sansür uygulayan sosyal medya platformlarının bu tutumu büyük tepki topladı.

TWİTTER VE FACEBOOK AÇIKLAMA YAPTI

Twitter ve Facebook yaptıkları açıklamalarla bu durumu itiraf etti. Twitter, art arda ve çok hızlı biçimde yapılan paylaşımların spam olarak algılandığını belirtti.

Bu nedenle yüzlerce hesap geçici olarak kilitlendi ve tweetler arama sonuçlarına yansıtılmadı.

TERÖRİZMLE ELEŞTİRDİ

Facebook'un sahibi olduğu Instagram ise problemle ilgili birden fazla açıklama yaptı. Bunların arasında, "nefret söylemi algılama yazılımı"nın anahtar kelimeyi terörizmle eşleştirmesi gibi durumların da olduğu aktarıldı.

SANSÜR DEVAM EDİYOR İDDİASI

Şirketler problemlerin hızlıca çözüldüğünü bildirse de bazı aktivistler, çok sayıda gönderinin hala sansürlendiğini savunuyor.

Filistinli sosyal medya kullanıcıları 'sansür' nedeniyle büyük bir kampanya başlatarak Facebook'un AppStore ve Play Store puanlarını düşürerek konuya dikkat çekmişti. Hatta ardından Facebook, Apple'dan bu kampanya ile gelen negatif yorumların AppStore'dan kaldırılmasını istemiş ancak Apple bunu kabul etmemişti.

Sosyal medya devleri Gazze'ye sansüre karşı böyle savunma yaptı ile ilgili etiketler Facebook Twitter Instagram Gazze Filistin İsrail sansür
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.