Sosyal medya ayağa kalktı! Ünlü restoran zinciri, kadın çalışanlarına öyle bir kıyafet giydirdi ki...

Türkiye'de şube açmayı bir dönem düşünen Amerika'nın ünlü restoran zinciri Hooters'ın kadın çalışanları için yeni dağıttığı üniformalar sosyal medyada büyük tepki çekti. Kadın garsonlara daha önce şort giydiren restoran şimdi de iç çamaşırından farksız bir üniforma dağıttı.

ABD'nin ünlü restoran zinciri Hooters kadın garsonlara tanga şort giydirme kararı aldı. 

İÇ ÇAMAŞIRINDAN FARKSIZ ÜNİFORMA KARARINDAN VAZGEÇTİLER

Restoran yetkilileri, yeni kıyafet düzenlemesi kapsamında kadın garsonlara şort verdi. Ancak kısalığıyla dikkat çeken şortlar, sosyal medyada tartışmalara neden oldu. Bazı sosyal medyada kullanıcıları, ahlak kurallarına aykırı olarak nitelediği bu kararın geri çekilmesini istedi. Çalışanlarının kıyafetiyle ünlü ABD’li restoran zinciri Hooters, ‘iç çamaşırından farksız’ yeni üniformalarının neden olduğu tepki üzerine geri adım atmak zorunda kaldı.

TÜRKİYE'DE DE AÇILACAKTI

2011 yılında ülkemizde de açılması planlanan Hooters, son anda Türkiye pazarına girmekten vazgeçmişti. O yıllarda restoranın açılacağı yer dâhi belliydi ve basına duyuruları bile yapılmıştı. Amerika'da birçok müdavimi bulunan restoran kılık kıyafet kurallarında yeniliğe giderek üniformalarını değiştirmeye karar verdi. Fakat restoranın bu kararı nedeniyle büyük tartışma patlak verdi.

Sosyal medya ayağa kalktı! Ünlü restoran zinciri, kadın çalışanlarına öyle bir kıyafet giydirdi ki...

 

Sosyal medya ayağa kalktı! Ünlü restoran zinciri, kadın çalışanlarına öyle bir kıyafet giydirdi ki... - Resim : 2


KADIN ÇALIŞANLAR SOSYAL MEDYADAN İSYAN ETTİ

Mini şortlarıyla servis yapan restoranın artık çalışanlarından tangayı anımsatan bir kıyafet giymelerini istemesi tartışma yarattı. 80'lerden beri neredeyse aynı formayı kullanan restoranın yaptığı bu radikal değişiklik insanları kızdırdı. Çalışanlar TikTok hesabında bu yeni şortlarına isyan etti.

 Sosyal medya ayağa kalktı! Ünlü restoran zinciri, kadın çalışanlarına öyle bir kıyafet giydirdi ki... - Resim : 3

BAZI KULLANICILAR HOOTERS'I HAKLI BULDU

Çalışanların yeni kıyafetlerine karşı gösterdikleri tutum sosyal medyada yeni bir tartışma konusuna dönüştü. Kimi kullanıcılar bu kıyafeti giymek istemeyen çalışanların işte ayrılabileceğini söyledi. Kimileri ise başta sözleşme imzalarken giymeyi kabul ettikleri şortun bu olmadığını ve şirketin bu değişiklik konusunda kesin bir karar alamayacağını dile getirdi.

HOOTERS SÖZCÜSÜ AÇIKLAMA YAPTI

 Tepkiler üzerine Hooters sözcüsü, dileyen çalışanların üniforma olarak eski şortları giymeye devam edebileceğini açıklayarak kadınların kendi vücut tiplerine ve kişisel imajlarına göre istediği şortu seçebileceğini ifade etti.

 

Sosyal medya ayağa kalktı! Ünlü restoran zinciri, kadın çalışanlarına öyle bir kıyafet giydirdi ki... ile ilgili etiketler Kadın TikTok Sosyal Medya hooters iç çamaşırı kıyafet tanga
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.