Son dakika... Türkiye'nin gözü Irak'ta! SuperHaber Bağdat'ın nabzını tutuyor

Son dakika... Koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelesini sürdüren Türkiye’nin gözü kulağı, Irak’ın başkenti Bağdat’ta... Yıllardan beri istikrarsızlığın olduğu, iç savaş ve karışıklıkların yaşandığı Irak’ta özellikle gençlerin, yeni gösterilere hazırlandıkları öğrenildi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

SuperHaber’in güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, Irak’ta 10 Mayıs’ta, on binlerce halkın katılımıyla, çeşitli protesto gösterileri başlayacak.

Son dakika... Türkiye'nin gözü Irak'ta! SuperHaber Bağdat'ın nabzını tutuyor

(Fotoğraflar: ARŞİV)

SUPERHABER BAĞDAT’IN NABZINI TUTUYOR

Irak’ta şiiler ve sünni araplar arasında, yılllardan beri anlaşmazlıklar ve çatışmalar devam ettiğini belirten Iraklı üst düzey bir muhalif yetkili, SuperHaber’e yaptığı açıklamada, ”Yeni gösteriler, bu sefer çok daha genişletilmiş olarak, Ekim Devrimi'nin devamı niteliğindedir. Biz destekliyoruz, gençlerimiz sahaya iniyor. Çünkü bu gençler işgal sonrası Irak'ın yıkımıyla büyüdüler ve bölgenin en zengin yeraltı kaynaklarına sahip ülkede, yokluğa, açlığa ve işsizliğe isyan bayrağını çektiler. Işgal öncesi Irak'ta sanayi tarım ve üretim vardı. Isgalle birlikte Amerika’nın getirdiği demokrasi neticesinde, Irak'ta ziraat yok dometes bile yetişmiyor. Bu bölgenin en iyi pirinci Irak'ta yetişirdi. Suudi Arabistan hepsini alırdı.

Son dakika... Türkiye'nin gözü Irak'ta! SuperHaber Bağdat'ın nabzını tutuyor - Resim : 2

(Fotoğraflar: ARŞİV)

IRAK’TA HALK HİÇ YABANCI GÜÇ GÖRMEK İSTEMİYOR

Irak'ta yükselen milliyetçilik ateşi gençlerin eline geçti ve bu gençler Irak'ta ne Sünni ne de Şii mezhep söylemini artık duymak istediklerini Tahrir ve Firdevs Meydanları'nda bir araya gelerek beyan ettiler. "Sloganları: "ALLAH bir, tek bayrak altında Irak bir"

Ekim Devrimi, Irak Devrimi Gençliği, işgal sonrası 2003'te ortaya çıkan yozlaşmış siyasilerin hiçbirini ne parlamentoda ne de hükümette görmek istedikleri beyan ettikleri taleplerin en başında geliyor

ALLAVİ VE MALİKİ’DE GÖSTERİLERE KATILACAK

Aynı yetkili konuşmasının devamında, ”Ayrıca şimdi ayın 10'unda başlayacak gösterilere eski sözde Irak Başbakanları İyad Allavi ve Nuri El Maliki'nin de katılıp gençlere destek vereceklermiş. Bunlar hangi yüzle bu gösterilere katılacaklar. Hükümette zaten kendi adamları var. Katılsınlar da görelim. Protesto edilirler” diye konuştu.

Son dakika... Türkiye'nin gözü Irak'ta! SuperHaber Bağdat'ın nabzını tutuyor - Resim : 3

(Fotoğraflar: ARŞİV)

SADDAM HÜSEYİN YANLILARINI AMERİKA DESTEKLİYOR

SuperHaber’in aldığı bilgilere göre, yıllar önce körfez saldırıları ile Saddam Hüseyin ve hükümetini deviren Amerika Birleşik Devletleri’nin, yeni yapılacak gösterileri desteklediği ifade edildi. Gösterilere katılan halkın ve özellikle gençlerin, Saddam Hüseyin yanlısı oldukları belirtilirken, Amerika’nın, İran’ın Irak’taki etkisini kırmak için bu yolu seçtiğini belirtiyorlar.

 Öte yandan Irak’taki Haşdi Şabi Güçleri Basın Ofisi’nden yapılan açıklamada, Suriye sınırı yakınlarındaki Anbar ilindeki el-Mudhem köyünde 3 DEAŞ üyesi teröristin güvenlik güçleri tarafından kuşatıldıktan sonra bir camiye sağladığı belirtildi.

Teslim olmayı reddeden teröristlerin sığındıkları camide üzerlerindeki patlayıcıları infilak ettirdiği ifade edildi. Patlamada güvenlik gücü mensuplarının zarar görmediği, ancak caminin tamamen yerle bir olduğunu bildirdi.

Son dakika... Türkiye'nin gözü Irak'ta! SuperHaber Bağdat'ın nabzını tutuyor ile ilgili etiketler Irak Bağdat saddam
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.