Son dakika Şubat öğretmen atamaları başlıyor! Öğretmen atamaları branş kontenjanları ne kadar

Şubat ayı öğretmen atamaları ile ilgili açıklama Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan geldi. Öğretmen atamaları 2017'de ne kadar olacak? Yeni öğretmen atamaları ne zaman başlıyor? Öğretmen atamaları branş kontenjanları ne kadar? Öğretmen atamaları MEB'den gelen açıklamalar ve Öğretmen atamaları son dakika bilgilerini haber detayda bulabilirsiniz.

Şubat ayı öğretmen atamaları ile ilgili açıklama Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan geldi. Öğretmen atamaları 2017'de ne kadar olacak? Yeni öğretmen atamaları ne zaman başlıyor? Öğretmen atamaları branş kontenjanları ne kadar? Öğretmen atamaları MEB'den gelen açıklamalar ve Öğretmen atamaları son dakika bilgilerini haber detayda bulabilirsiniz.

Şubat öğretmen atamaları hakkındaki son dakika açıklaması Bakan Yılmaz'dan geldi. Yılmaz açıklamasında 20 bin öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. Uzun zamandır atama bekleyen öğretmenler, öğretmen atamalarının ne zaman yapılacağını merak ediyordu. Bakan'ın yaptığı son dakika açıklamasında şubat ayında öğretmen ataması yapılacağı belirtiliyor. Öğretmen atamasının 2016 Ağustos'tan 2017 Şubat'a kaydırılmasının ardından, atamalar konusunda somut adım atılması büyük heyecan yarattı. Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? Hangi branşta kaç öğretmen atanacak? Öğretmen atamaları MEB'den ne açıklama geldi? Hepsini atama bekleyen binlerce öğretman adayı için derledik.

2017 öğretmen atamaları için büyük bir heyecanla bekleyen öğretmen adaylarına müjdeli haber bu gün verildi. Öğretmen atamaları hakkında akıllarda hala pek çok soru işareti bulunuyor. Şubat Öğretmen atamaları konusunda belirsizlikler sürerken beklenen açıklama Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan geldi. Normalde öğretmen atamaları geçtiğimiz yılın Ağustos ayında yapılmalıydı. 15 Temmuz Darbe girişimi nedeniyle ağustod'ta öğretmen atamalrı yapılmadı.Öğretmen adayları bu dönemde büyük hayal kırıklığı yaşamıştı. Ama atamaların Şubat'ta yapılacağının açıklanması adayları oldukça sevindirdi. Milli Eğitim Bakanı Bakan İsmet Yılmaz açıklamasında öğretmen atamalarının başlayacağını müjdeledi ve 20 bin öğretmen alımı yapılacağını söyledi. 20 bin öğretmen ataması açıklaması, uzun süredir atanmayı bekleyen öğretmen adaylarında büyük heyecan yarattı.

retmen_atamalar

Şubat Öğretmen atamaları

Öğretmen atamaları konusunda açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, öğretmen atamalarının başlayacağını söyledi. Yılmaz, ''Başbakanımız, Maliye Bakanımız ve Çalışma Bakanımızın talimatıyla, önümüzdeki hafta duyurusunu yapacağız, 20 bin öğretmenin alımını yapacağız'' dedi.
Bakanlık yetkililerinden edinilen bilgiye göre, ilana çıkılmasının ardından başvuru süreci başlayacak. Başvurular KPSS puanlarına göre sıralanacak ve branşlardaki ihtiyaca göre her branşta atanacak öğretmen sayısının 3 katı kadar aday mülakata çağrılacak. Bu 60 bin aday içinden 20 bini de sözleşmeli öğretmen olarak atanacak.


Milli Eğitim Bakanı'ndan flaş açıklama: İhtiyaç 67 bin öğretmen

Geçtiğimiz aylarda öğretmen atamaları konusunda Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz açıklamalarda bulundu. Bakan Yılmaz açıklamasında, "Bizim şu anda yaklaşık 67 bin öğretmen açığımız var. Dolayısıyla da bir arkadaşım '100 bin öğretmen atanması gerekir' derken ihtiyacı dikkate alması lazım. Bazı illerimizdeki öğretmen sayısı halihazırda ihtiyacımızın da üzerindedir. Niçin böyle oluyor? Kimisi sağlık nedeniyle, kimisi mazeret ataması nedeniyle, eş tayini gerekçesiyle -ihtiyacımız olmadığı halde- bazı öğretmenleri bazı illere atamak durumunda kaldık. Dolayısıyla da atanamayan öğretmenler sorunu var. Ama, ihtiyacın 67 bin olduğu yerde 100 öğretmenin atamasını bekliyoruz, 400 bin kişi bekliyor." ifadelerini kullandı.

retmen_atamalar_meb


Öğretmen atamaları artık Şubat'ta yapılacak

Öğretmen atamaları konusunda yeni bir uygulamaya geçtiklerini ifade eden Yılmaz, bundan sonra atama işlemlerinin Temmuz'da değil Şubat ayında yapılacağını belirtti. Yılmaz, "Biz bu ağustosta bir atama yapmıyoruz. Biz yeni bir uygulama başlattık, ağustosta atadığımız 30 bine yakın öğretmeni, şubatta atadığımız 30 bin öğretmeni bir uyum sürecinden, bir adaptasyon sürecinden geçiriyoruz ve eylülde yeni eğitim yılıyla birlikte hepsini okullarında görevlendireceğiz. Bundan sonraki öğretmen alımını da şubatta ihtiyaçlarımızı dikkate alarak yapacağız" dedi.

ubat_retmen_atamalar

2017'de kadroya ne kadar öğretmen alınacak?

2017 yılında kamuya 60 bin alım yapılacağının açıklanması iş ve atama bekleyenleri umutlandırdı. Öğretmen adayları 2017 Şubat öğretmen atamasında kaç kişinin kadroya alınacağını merak ediyor. Bu konuda beklenen açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan geldi. Katıldığı bir programda 60 bin memur alımı konusuna değinen Müezzinoğlu, bu sayının kurumlara dağılımının nasıl olacağını açıkladı.
Alımların çoğunun Emniyet Genel Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'na yapılacağını belirten Bakan Müezzinoğlu en büyük payın Milli Eğitim Bakanlığı'na ayrılacağını söyledi.

GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.