Son dakika... Sarp Sınır Kapısı'ndan manidar kare! Çay hasadı için gelen on binlerce Gürcü'den eser yok

Türkiye’nin Kafkasya’ya açılan en önemli sınır kapısı durumunda olan Sarp Sınır Kapısı, koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında yaya ve araç giriş çıkışlarına kapatıldı. Bu kararın ardından, çay hasadı için Gürcistan'dan gelen on binlerce işçiden dolayı yoğunluğun yaşandığı sınır kapısı sessizliğe büründü. Büyükbaş hayvanlar gümrük kapısında başıboş dolaşınca ilginç görüntüler ortaya çıktı.

Artvin’in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Türkiye’nin Gürcistan sınırından, Kafkaslar ve Orta Asya’ya açılan Sarp Sınır Kapısı, koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında yaya ve araç giriş çıkışlarına kapatılmıştı.

Son dakika... Sarp Sınır Kapısı'ndan manidar kare! Çay hasadı için gelen on binlerce Gürcü'den eser yok

Bu kararın ardından yılın bu zamanlarında çay hasadı için çalışmaya gelen Gürcü işçilerin   yoğunluk oluşturduğu gümrük kapısı sessizliğe büründü.

Son dakika... Sarp Sınır Kapısı'ndan manidar kare! Çay hasadı için gelen on binlerce Gürcü'den eser yok - Resim : 2

Gürcistan’dan çay tarımı için işçiler 1992 yılından beri kademeli olarak Türkiye’ye, özellikle de Karadeniz’de Rize, Artvin ve kısmen de Trabzon’a çalışmaya geliyorlardı. Ancak bu sene ilk kez çay hasadı için gelemediler.

Son dakika... Sarp Sınır Kapısı'ndan manidar kare! Çay hasadı için gelen on binlerce Gürcü'den eser yok - Resim : 3

Hayvancılıkla uğraşan bölge halkının, otlamaları için bıraktığı büyükbaş hayvanlar gümrük kapısında başıboş dolaşınca ilginç görüntüler ortaya çıktı. Çekilen görüntülerde, büyükbaş hayvanların Sarp Gümrük kapısının araç giriş ve çıkışların yer aldığı bölümde başı baş dolaşmaları yer alıyor. Görüntülerin internette yüklenmesinin ardından kısa sürede sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Son dakika... Sarp Sınır Kapısı'ndan manidar kare! Çay hasadı için gelen on binlerce Gürcü'den eser yok ile ilgili etiketler sarp sınır kapısı çay hasadı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.