S-400 hava savunma füze sistemi, Sinop'ta test edildi

Gelen son dakika haberine göre; Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400 hava savunma füze sistemi, ilk kez Sinop'ta test edildi. Test görüntülerini savunma ve strateji dergisi M5, sosyal medya hesabından paylaştı. Konuya ilişkin bir canlı yayında değerlendirmelerde bulunan SuperHaber programcısı Metehan Demir, ''Düşünüyorum ki, S-400'ler Ankara yakınlarına konuşlanacak.'' ifadelerini kullandı.

M5 Dergi'nin aktardığına göre;  Türkiye’nin Rusya’dan satın aldığı S-400 hava savunma sistemleri bugün Sinop'ta test edildi.

Sinop'tan gelen ilk görüntülerde test atışının gerçekleştirildiği görülüyor.

S-400 hava savunma füze sistemi, Sinop'ta test edildi

''S-400'LER ANKARA'DA KONUŞLANACAK''

Konuya ilişkin Habertürk'te değerlendirmelerde bulunan SuperHaber programcısı, gazeteci Metehan Demir, "S-400'lerin alt yapısının yapılacağı söyleniyordu. Düşünüyorum ki, Ankara yakınlarına konuşlanacak. Güvenlik şemsiyesinin yarı çaplarına bağlı. Güvenlik yarıçapının Ankara'yı kapsayacağı söyleniyordu. O şekilde olacak." düşüncesini dile getirdi.

Demir ayrıca, Türkiye'nin, Rusya'nın 'ikinci paketi almaya hazırlanıyor' açıklamalarından oldukça rahatsız olduğunu vurgulayarak, "Ruslar dış politikayı çok iyi bilir. Türkiye bizim stratejik ortağımız değil açıklamaları çok sıkıntıydı. Ankara'yı rahatsız eden çıkışları var Rusya'nın.

Bundan sonra NATO'dan bir açıklama gelebilir. Endişenin dozu arttı diye. Ama dış politikada ABD ile bir sertleşme olacaktır. Trump'ın açıklamalarını bekliyorum" değerlendirmesinde bulundu.

NOTAM YAYIMLANMIŞTI

Türkiye, geçtiğimiz günlerde Karadeniz üzerinde hava sahasına yönelik “Notam”, denizcilere yönelik de “Navtex” yayımlamıştı.

Yayımlanan Notam'da bölgede uçuş yapacak uçakların yaklaşık 6 saat süreyle 61 bin metreye kadar olan irtifalardan uzak durmaları istenmişti.

DENİZCİLERE YÖNELİK NAVTEX İLAN EDİLDİ

Benzer bir şekilde denizcilere yönelik yayımlanan ve 16-17 Ekim tarihlerini içeren Navtex’te, bölgede atış talimlerinin yapılacağı ifade edilmişti.

 

S-400 hava savunma füze sistemi, Sinop'ta test edildi ile ilgili etiketler S-400 Test deneme Sinop hava savunma sistemi m5 dergi

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.