Son dakika: Reina saldırısı tüm detaylar

Son dakika: Terör yeni yılın ilk saatlerinde Türkiye'yi vurdu. İstanbul Ortaköy'de bulunan Reina isimli gece kulübüne 1 Ocak 2017'nin ilk saatlerinde terör saldırısı gerçekleştirildi. Reina gece kulübüne teröristler gece saat 01:15 sıralarında noel baba kılığıyle geldi. Teröristler Reina saldırısında kullandıkları silahları yanlarında getirdikleri hediye çuvallarında içeri soktu. İstanbul Reina'da ki saldırıda 39 kişi hayatını kaybederken 65 kişinin ise yaralandığı açıklandı.

2017'nin ilk son dakika haberi İstanbul'dan geldi... Beşiktaş Ortaköy'de gece kulübüne yapılan silahlı saldırı sonrası polis Reina gece kulübünü hem karadan hem de denizden sardı. Raina saldırısı sonrası gelen son dakika bilgilserine göre saldırı sırasında gece kulübünde bulunanların bazılarının denize atladığı ve deniz polisinin vatandaşları kurtarmaya çalıştığı öğrenildi.

Ortaköy'de bulunan ünlü gece kulübü Reina'ya yapılan silahlı saldırı sonrası polis saldırganları yakalamak için Harekete geçti. Gece 01.00'de gelen son dakika bilgisinin ardından polis karadan gece kulübünün etrafını sararken, deniz polisi de denizden olaya müdahale etti. Öte yandan gece kulübünden bulunan bazı vatandaşların saldırıdan kurtulmak için denize atladığı deniz polisinin de şahısları kurtarma çalışması yaptığı öğrenildi.

010120171135016797159_3.jpg

1 Ocak 2017'nin ilk saatlerinde İstanbul'da bulunan ünlü eylence mekanı Reina'ya sayıları tam olarak bilinmeyen bir grup terörist tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Saldırganlar yanlarında getirdikleri uzun namlulu silahla kapı önündekilere ateş açtı. Terörist 1 polis ile 1 vatandaşı şehit ettikten sonra içeriye girdi, Reina'da bulunan vatandaşların üzerine kurşun yağdırdı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Reina saldırısında 39 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise 65 kişinin yaralı olduğunu 4 kişinin ise durumunun ağır olduğunu açıkladı. Ortaköy'de gerçekletirilen saldırıda teröristi arama çalışmaları sürüyor. Ortaköy Reina saldırısında, gelen son dakika bilgilerine göre DEAŞ şüphesi ağır basıyor.

İstanbul'da yılbaşı gecesi yeni yılı kutlayanlara ünlü gece kulübü Reina'da saldırı düzenlendi. Reina'daki alçak saldırı hakkında son dakika açıklaması yapan İçişleri Bakanı Soylu teröristin ve ya teröristlerin mont, pantolonla içeri girdiğini, farklı bir kıyafetle dışarı çıktığı yönünde bilgiler olduğunu söyledi. Görgü tanıkları ise birden fazla saldırgan olabileceğini iddia etti.Reina saldırısında kaç ter Saldırıda şehit olan polisin ise Burak Yıldız olduğu öğrenildi. Çok sayıda yabancı uyruklu kişinin yaşamını yitirdiği Reina saldırısında Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Şu anda hastanelerde 65 yaralı var. 65 yaralıdan 4’ünün durumu oldukça ciddi. Çok sayıda yabancı uyruklu kişinin de yaralılar arasında olduğunu biliyoruz. Uyrukları zaman içinde netleşecek" diye konuştu.

010120171136096794558_3.jpg

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise olay yerine giderek incelemelerde bulundu. Polislerden bilgi alan Soylu ihbar var mıydı sorusu üzerine şunları söyledi: Gerek DEAŞ gerek PKK gerek DHKP-C içinde bulunduğunuz durumda gerek yabancı servislerden gerekse de kendi istihbarat örgütlerimizden bu tip ihbarlar gelmektedir.Kimisi isme dayalıdır. Kimisi de daha ziyade bir çerçevedir.Yani, “Şurada bir olay olacak” yönünde… Bunu üzerine özellikle yılbaşıyla ilgili tedbirler alındı. En yoğun tedbirler de İstanbul’da alındı.Buna yönelik ihbarlar hep söz konusudur.İstanbul Emniyet Müdürümüz de olay saatinden çok kısa süre önce bölgedeydi.Bu tip istihbaratlar sürekli geliyor. Biz olay yerine de gittik. Bir katliam gerçekleştirilmiş. İnsanlık dışı vahşet... Şu ana kadar 39 insanımız hayatını kaybetti. 20 kişinin tam kimliği belli. Onun 15’i misafirimiz. Yabancı uyruklu görünüyor.Beşi de vatandaşımız. Çok net değil ama zannediyorum ki beş tespitin üçü ya da dördü de orada çalışanlar. Kimlik tespit çalışmaları devam ediyor. Arkadaşlarımızın yaptığı çalışmalar, bize verdikleri bilgiler çerçevesinde 1 kişi olduğu belirtiliyor. Bir mont, palto şeklinde içeriye silahla tarayarak girmiş. Ondan sonra içeride farklı bir giysiyle dışarı çıkmaya çalışmış olduğuna yönelik bilgi var. Bilgilerin değerlendirilmesi devam ediyor. Saldırgan katilin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor...

İstanbul'daki saldırı sonrası olay yerinden ilk görüntüler

010120171135016797159_3.jpg

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Ortaköy'deki silahlı saldırı olayına ilişkin açıklama yaptı. Vali Vasip Şahin "Saat 01.15 sıralarında bir terörist uzun namlulu silahla önce kapı önünde bekleyen polis memurumuzu şehit ederek, sonra bir vatandaşımızı şehit ederek içeri girmesi sonucu maalesef içeride çok vahşice, acımasızca, orada sadece yılbaşını kutlamak ve eğlenmek üzere gelmiş masum insanların üzerine çok acımazca kurşun yağdırarak maalesef bugünkü olayı meydana getirmiştir. Bu bir terör saldırısıdır. Şu ana kadar kadar yapılan tespitlere göre en az 35 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Bunların bir tanesi polis memuru, yine en az 40 yaralımız hastanelerde tedavi altındadır. Konuyla ilgili detaylı araştırmalar yapılıyor. Arkadaşlar onun üzerinde çalışıyor. Bundan sonra daha detaylı açıklamalar sizlerle ayrıca paylaşılacaktır. Şu anda paylaşabileceğim kısaca bilgiler bunlardır." dedi.

İstanbul'daki saldırıyı dünya basını böyle gördü!

İstanbul'un ünlü gece kulübü Reina'ya terör saldırısı...

010120171135486799295_3.jpg Raina'da meydana gelen vahşi saldı sonrası Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yaralı olarak getirilen gece kulübü çalışanı 'İki kişiydiler birini gördüm. Reina'da gece 500 ve ya 600 kişi vardı. Saldırı sırasında büyük panik oldu' dedi.

İstanbul'un ünlü gece kulübü Reina'ya yönelik terör saldırısında hayatını kaybedenlerin cenazeleri adli tıp kurumuna götürülüyor. Saldırı sonrası ilk belirlemelere göre 1'i polis 39 kişinin şehit olduğu terörist saldırıda hayatını kaybedenlerin cansız bedenlerini taşıyan ambulanslar adli tıp kurumu binasına peşpeşe girdi. Şehit polisin Şişli Etfal hastanesi'nden alınan cenazesi de ambulansla, kurum binasına gönderildi.

GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.