Rahip Brunson davasında savcıdan karşı atak!

ABD'li Brunson'un avukatı, müvekkiline verilen hapis cezasının "usul ve yasaya aykırı olduğu" iddiasıyla İzmir Bölge Adliye Mahkemesine başvurdu. Avukatın ardından duruşma savcısı da mahkemenin kararının bozulması talebiyle istinafa başvurdu.

ABD'li din adamı Andrew Craig Brunson'ın avukatı İsmail Cem Halavurt, müvekkiline verilen 3 yıl 1 ay 15 günlük hapis cezasının "usul ve yasaya aykırı olduğu" iddiasıyla İzmir Bölge Adliye Mahkemesine başvurdu.

Halavurt'un İzmir Bölge Adliye Mahkemesine başvuru dilekçesinde "İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesinin 12 Ekim 2018 tarihli duruşmada verilen kararın istinaf yoluyla incelenerek bozulması ve gerekçeli kararın tarafımıza tebliğinden sonra gerekçeli istinaf dilekçemizin sunulması için istinaf süresinin işletilmemesine karar verilmesi" talebi yer aldı.

Halavurt, kararın usul ve yasaya aykırı olduğu iddiasında bulundu.

Avukatın başvurusundan sonra benzer yönde bir hamle de ABD'li rahip Brunson davasına bakan savcıdan geldi. Savcı, mahkemenin kararının bozulması talebiyle istinafa başvurdu.

SAVCIDAN MÜDDET-İ MUHAFAZA DİLEKÇESİ
Duruşma savcısı da karar hakkında müddet-i muhafaza (süre tutumu) talepli dilekçe sundu.

Savcının dilekçesinde "Usul ve yasaya aykırı hususları içermesi nedeniyle kararın bozulması için istinaf yoluna gidilecektir. İstinaf layihamızı hazırlamak üzere gerekçeli kararın başsavcılığımıza tebliği kamu adına talep olunur." ifadesi yer aldı.

Mahkeme Brunson için 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılması ve adli kontrol şartlarının kaldırılmasına hükmetti.

Bu kararın ardından, Brunson tutukluluk süresi gözönünde tutularak serbest bırakıldı.

Brunson aynı gün akşam uçakla Almanya üzerinden ABD'ye gitti. 

Rahip Brunson, ABD Başkanı tarafından Beyaz Saray'da ağırlandı.

Rahip Brunson davasında savcıdan karşı atak! ile ilgili etiketler rahip brunson karara itiraz etti
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.