Son dakika... PKK'nın çok önemli ismi öldürüldü!

İçişleri Bakanlığı Kırmızı listede aranan ve yurt içinde bulunan tek PKK'lı terörist olan Delal Amed ya da Gülbahar kod adlarıyla örgüt içinde tanınan Hülya Eroğlu'nun da aralarında olduğu 31 teröristin öldürüldüğünü açıkladı. Hülya Eroğlu örgütte tepe yönetimi temsil eden beşli Yürütme Konseyi üyesiydi. Eroğlu, çözüm süreci sırasında çekilmeyi başlatan açıklamayı da yapan isimdi...

İçişleri Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması yapıldı.

Açıklamada kırmızı listede aranan PKK'lı bir teröristin öldürüldüğü açıklandı.

Açıklamada, Bestler-Dereler bölgesindeki operasyonlarda 31 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

huIlya_erogIlu

AÇIKLAMA ŞU ŞEKİLDE:

2 Kasım 2017 tarihinde başlayan Şırnak Bestler-Dereler operasyonunda bugüne kadar 31 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Etkisiz hale getirilenler arasında kırmızı listede olup yurt içinde bulunan tek terörist olan PKK/KCK Sözde Beşli Yürütme Konseyi Üyesi Gülbahar kod adlı Hülya Eroğlu adlı terörist de bulunmaktadır.

ÖCALAN'IN MEKTUBUNU DEĞERLENDİRENLER ARASINDAYDI

Çözüm süreci döneminde İmralı’daki Abdullah Öcalan’ın son mektubunu Kandil’e götüren BDP ‘li Selahattin Demirtaş ve Sırrı Süreyya Önder, PKK’nın sözde yöneticileri ile görüşmüştü.

Görüşmeye ilişkin fotoğraflar o tarihlerde örgütün yayın organınca yayınlanmıştı. Toplam dört fotoğraf içinde bir tanesi ise çok çarpıcı bir detayı ortaya koyuyor. Kapalı, büyük olasılıkla sığınak olarak düzenlenmiş yerlerde çekilen üç fotoğrafın aksine açık alanda çekilen toplu fotoğrafta PKK’nın Öcalan’dan sonraki tüm yönetim kadrosu bir arada bulunuyordu.

işte o fotoğraf...

bdp-pkk-kandil

FOTOĞRAFTA KİM KİMDİR

Demirtaş ve Önder’in yanındaki PKK’lılar şöyle:

Ayaktakiler, soldan sağa; Ronahi Serhat (Askeri konsey üyesi) Sabri Ok (Örgütün yıllarca cezaevi sorumluluğunu yaptı. Oslo görüşmelerinin kilit ismi) Nurettin Sofi (Askeri konsey yöneticisi) Selahattin Demirtaş, Cemil Bayık (Örgütün en önemli isimlerinden.İlk kurucuları arasında. Bazı kesimlere göre Karayılan kadar etkili) Murat Karayılan (Örgütün tartışmasız en önemli ismi. Süreçte muhatap alınan tek isim) Sırrı Süreyya Önder, Duran Kalkan (Başkanlık konseyi üyesi. İlk kuruculardan. Örgütün Karayılan ve Bayık’tan sonra üç numaralı ismi olarak kabul ediliyor)

Altta soldan sağa; Delal Amed, Rengin Botan, Sülbüs Peri (Çok sayıda kadın teröristin bağlı olduğu YJA Star komutanları) Bahoz Erdal (Fehman Hüseyin olarak da bilinen örgütün Suriye kökenli lideri. Tüm silahlı güçler kendisine bağlı.Türkiye içindeki bir çok eylemin talimatını veren isim olarak biliniyor)

YÖNETİCİLERİN BİRARAYA GELMESİ YASAKTI

Örgütün tüm yönetim kadrosunun bir araya gelmesi PKK tarihinde belki de bir ilk. Türk silahlı kuvvetlerinin özellikle hava operasyonlarından kurtulmak isteyen PKK, önemli yöneticilerin hep bir arada olmasını, aynı yerde kalmasını, aynı toplantıya katılmasını yasaklamıştı.

Olası bir hava saldırısında örgütün başsız kalmaması, tüm yöneticilerin imha olmaması için alınan bu karar bugüne değin bir kez ihlal edildi.

PKK’nın en önemli yöneticilerinden, askeri konsey üyeleri 'Rüstem Cudi' kod adlı Rüstem Osman, Çiçek Kıçi' kod adlı Guhar Çekirge ile 'Alişer Koçgiri' kod adlı Yücel Halis'in de aralarında olduğu 7 PKK’lı toplantı halindeyken TSK’nın 10 Ekim'de Kuzey Irak'taki Hakurk ve Hinere kamplarına yönelik hava harekâtında öldürüldü. Örgüt bu saldırının ardından ‘Yöneticiler bir arada olmayacak’ kuralını iyice sıkılaştırdı. BDP heyetinin son ziyaretinde çok daha üst yöneticilerin bir araya gelmesi ise Kandil’e yönelik hava operasyonlarının en azından BDP heyeti oradayken durdurulduğu yorumunu güçlendirdi.

DELAL AMED YA DA DİĞER KOD İSMİ İLE GÜLBAHAR

Hülya Eroğlu, ya da örgütte bilinen kod ismiyle Delal Amed ya da bir diğer kod adıyla Gülbahar PKK için sıradan bir teröristten daha fazlası.

Sözde beşli Yürütme Konseyi Üyesi, YJA Star Merkez Karargah Komutanı. Kandil'e götürülen Öcalan'ın mektubunu değerlendiren yöneticiler arasında da olan Hülya Eroğlu, aynı zamanda Murat Karayılan'dan beklenen "çekilme" açıklamasını da yapan isim. Delal Amed kod adı ile örgütün tepe yönetiminde yer alan Hülya Eroğlu hendek ihanetinde de başrollerdeydi.

Son dakika... PKK'nın çok önemli ismi öldürüldü! ile ilgili etiketler İçişleri Bakanlığı PKK kırmızı liste
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.