Son dakika... Mutant bir koronavirüs ortaya çıktı... Daha bulaşıcı!

Son dakika... Bilim adamları tarafından yürütülen yeni bir araştırmaya göre, dünya çapında baskın hale gelen koronavirüs (Kovid-19) salgınının ilk günlerinde yayılan versiyonlardan daha bulaşıcı görünen yeni bir tür virüs belirlediler.

Bilim adamları, yeni türün Şubat ayında Avrupa'da ortaya çıktığını, hızla ABD'nin Doğu Kıyısı'na göç ettiğini ve Mart ayının ortasından bu yana dünya çapında baskın bir güç olduğunu yazdı.

İKİNCİ BİR ENFEKSİYONA KARŞI SAVUNMASIZ BIRAKIYOR

Rapora göre, daha hızlı yayılmanın yanı sıra, hastalıkla ilk kez karşılaştıktan sonra insanları ikinci bir enfeksiyona karşı savunmasız hale getirebileceği ileri sürüldü.

33 SAYFALIK RAPOR

ABD medyasındaki habere göre 33 sayfalık rapor, Perşembe günü araştırmacıların çalışmalarını değerlendirmelerini paylaşmak için kullandıkları bir web sitesi olan BioRxiv'de, koronavirüs aşıları veya tedavileri üzerinde çalışan bilim insanlarıyla işbirliğini hızlandırma çabasıyla yayınlandı. Bu araştırma büyük ölçüde önceki türlerin genetik sekansına dayanmaktadır ve yenisine karşı etkili olmayabilir.

Son dakika... Mutant bir koronavirüs ortaya çıktı... Daha bulaşıcı!

(Bir elektron mikroskobundan alınan bir görüntü, koronavirüse neden olan SARS-CoV-2'yi gösterir. Bilim adamları, koronavirüsün bu versiyonunun mutasyona uğradığını ve daha bulaşıcı hale geldiğini belirtti.)

Yeni raporda tanımlanan mutasyon, insan solunum hücrelerine girmesine izin veren koronavirüsün dış kısmındaki sivri uçları etkiliyor. Raporun yazarları, dünya çapında geliştirilmekte olan aşıların ve ilaçların mutasyona uğramış türlere karşı etkili olması için “acil bir uyarıya ihtiyaç” hissettiklerini söylediler.

ÇOK DAHA FAZLA İNSANA HIZLA ENFEKTE OLDU

Yeni türlerin, Çin'den çıkan önceki türlerden çok daha fazla insana hızla enfekte ettiği ifade edildi. Rapora göre, bazı ülkelerde yaygın olan tek tür oldu. Yeni türün selefleri üzerindeki hakimiyeti, tam olarak henüz bilinmemesine rağmen, daha bulaşıcı olduğunu gösteriyor.

Son dakika... Mutant bir koronavirüs ortaya çıktı... Daha bulaşıcı! ile ilgili etiketler mutasyon virüs mutant virüs kovid-19 corona covid-19 bilim adamları
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.