Koronavirüsten sonra çekirge istilası

Dünyada Şubat ayında Afrika ve Asya'da çok sayıda ülke çekirge istilasına karşı mücadele etmişti. Edinilen son dakika bilgisine göre Afrika ve Asya'da başlayan çekirge istilasının sınırımıza dayandığı öne sürüldü. Dehşetin görüntüleri sosyal medyada yayınlanan videolarla ortaya çıktı.

İstilacı çekirge sürüleri bu kez Türkiye'nin komşuları İran ve Irak'ta ortaya çıktı. Afrika'da başlayan çekirge istilasının Türkiye'nin doğu ve güneydoğu sınırında İran ve Irak'a dayandığı iddia ediliyor.

Sosyal medyada açılan #çekirgeistilası etiketi altında çok sayıda görüntü paylaşıldı. Kullanıcılar, çekirge sürüsünün Türkiye'ye yöneldiğini öne sürüyor. Bu konuda yapılmış resmi bir açıklama yok.

GÖÇMEN ÇEKİRGELER NE BULURSA YİYOR

Uzmanlar, göçmen çekirge sürülerinin her gün on binlerce insanla aynı miktarda gıda tüketebileceğini ve böylece üretimi, gıda güvenliğini ve milyonlarca canlının hayatını tehlikeye atabileceğini söylüyor.

BM ÇAĞRI YAPTI SONUÇ YOK

Birleşmiş Milletler konuyla ilgili 70 milyon euroluk acil durum fonu oluşturulması çağrısı yapmıştı.

Koronavirüsten sonra çekirge istilası

Koronavirüsten sonra çekirge istilası ile ilgili etiketler Koronavirüs Korona Son dakika çekirge istila haşere
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.