Son dakika... Koronavirüse yakalanan Haydar Baş hayatını kaybetti

Son dakika... BTP Genel Başkanı Haydar Baş, Trabzon’da tedavi gördüğü koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Haydar Baş'ın ölüm haberi siyaset camiasında üzüntüyle karşılandı. Haydar Baş’ın cenazesi, yarın öğle vakti toprağa verileceği öğrenilirken, cenazeye Baş'ın yakınları ve din görevlileri dışında kimsenin alınmayacağı açıklandı.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş, Trabzon'da koronavirüs hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede bu sabah hayatını kaybetti.

YAKLAŞIK BİR HAFTA ÖNCE RAHATSIZLANMIŞTI

Yaklaşık bir hafta önce rahatsızlanarak Akçaabat ilçesinde özel bir hastaneye kaldırılan BTP Genel Başkanı Haydar Baş, koronavirüs testi pozitif çıkınca dün Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

DÜN YOĞUN BAKIMA ALINMIŞTI

Yoğun bakım servisinde tedavi altına alınan 73 yaşındaki siyasetçi Haydar Baş’ın dün akşam durumu iyiye gittiği açıklanırken bu sabah saatlerinde vefat ettiği haberi geldi. Haydar Baş, Korona virüs nedeniyle tedavi gördüğü yoğun bakım servisinde doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.

CENAZESİ YARIN DEFNEDİLMEK ÜZERE AKÇAABAT'A GÖTÜRÜLDÜ

Haydar Baş’ın cenazesi Trabzon Büyükşehir Belediyesi cenaze ekipleri tarafından alınarak aile kabristanlığına defnedilmek üzere Akçaabat ilçesine götürüldü. Cenazesi yarın ilçenin Sarıtaş mahallesinde öğle namazı sonrası kılınacak cenaze namazının ardından aynı yerde bulunan aile kabristanlığına defnedilecek.

HAYDAR BAŞ KİMDİR?

Prof. Dr. Haydar Baş 1947 yılında Trabzon’da doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Trabzon’da tamamlamasının ardından 1970 senesinde, Kayseri’deki Erciyes Üniversitesi’ne bağlı Yüksek İslam Enstitüsü’nden mezun oldu.

Lisansüstü eğitimini ve doktorasını Bakü Devlet Üniversitesi’nde tamamladı ve bu üniversitede göreve başladı. Doktora sonrası akademik çalışmalarına devam ederek “Profesörlük” unvanını da aynı üniversiteden alan Baş, Bağımsız Türkiye Partisi’nin (BTP) Genel Başkanıydı.

İDDİALI VAATLERİ VE ALEYHİNE AÇILAN EVRAKTA SAHTECİLİK DAVALARIYLA GÜNDEM OLAN SİYASETÇİ

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş koronavirüse yakalandıktan sonra memleketi Trabzon'da hayatını kaybetti.

1970'li yıllarda siyasete atılan Baş, özellikle 1990'lardaki seçimlerde gündeme getirdiği iddialı vaatleri ve sonraki yıllarda yargılandığı davalarla gündemde kaldı.

Haydar Baş, 1970 yılında Kayseri Erciyes Üniversitesi Yüksek İslam Enstitüsü'nden mezun oldu.

Siyasetin yanısıra işadamı, yazar ve akademisyenliği ile de biliniyor.

13 yıl Bakü Devlet üniversitesi'nde öğretim üyeliği yapan Haydar Baş, çok sayıda şirketin yanısıra İcmal, Öğüt ve Mesaj dergilerinin de kurucusu olarak biliniyor.

Kadiri tarikatının temsilcilerinden olduğu belirtilen Haydar Baş, siyasetle, 1970'de Milli Selamet Partisi ile tanıştı ancak partide ömrü uzun olmadı.

MSP Genel Başkanı Necmettin Erbakan, Baş'ı partiden uzaklaştırdı. Sonraki yıllarda da Erbakan'ın liderliğindeki partilerden uzak durdu.

BTP İLE OLUŞAN 'ULUSALCI ÇİZGİ'

Siyasetle ilişkisi hep sürdü ve 1994 seçimlerinde Doğruyol Partisi'ni destekledi.

2001 yılında ise ölene kadar liderliğini üstlendiği Bağımsız Türkiye Partisi'ni kurdu.

'İŞ, AŞ, HAYDAR BAŞ'

Siyasette ismen tanınırlığını ise 2007'deki seçim sloganı artırdı.

Ankara Tandoğan meydanında yaptığı bir mitingde, bir çiftçinin "İş istiyoruz, aş istiyoruz, bu seçimlerde Ankara'ya Haydar Baş'ı istiyoruz" pankartından ilham alınarak "İş, aş, bu defa Haydar Baş" sloganı hem hem partisinin tanınırlığını artırdı.

Sloganları kadar, seçim vaatleri de oldukça abartılı ve iddialıydı. 2015 seçimlerinde "Milli ekonomi modeli ile 500 trilyon lira para basıp, herkese 500 lira maaş" vaadinde bulundu.

2017'de başkanlık sistemine geçilmesini öngören Anayasa değişikliği oylamasında tabanını serbest bıraktı, 24 Haziran 2018 seçimlerinde ise BTP seçimlere katılmadı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TAZİYE MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Twitter hesabından koronavirüse yenik düşen Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş için taziye mesajı yayınladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajı şöyle:

"KOVİD-19 sebebiyle hayatını kaybeden Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş’ın vefatından derin üzüntü duydum. Sayın Baş'a ve aynı hastalıktan vefat eden tüm vatandaşlarıma Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekânları cennet olsun."

Son dakika... Koronavirüse yakalanan Haydar Baş hayatını kaybetti ile ilgili etiketler Haydar Baş ölüm kovid-19 BTP btp genel başkanı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.