Suudi Başkonsolosluğu çalışanlarının ilk ifadesi o oldu!

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu çalışanları, Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili soruşturma kapsamında savcılıkta ifade veriyor.

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu’na girdikten sonra ortadan kaybolan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın akıbetine ilişkin yürütülen soruşturmada konsolosluk çalışanları tanık olarak dinleniyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na çağırılan 15 tanık savcılara ifade veriyor.

İfade verenler arasında Suudi Arabistan Başkonsolosu’nun makam şoförü, konsolosluğun teknik sorumlusu, santral görevlisi ve muhasebe sorumlusu da var.

Konsolosluk çalışanlarının savcılığa önemli bilgiler verdikleri öğrenildi.

KAŞIKÇI GELMEDEN BİR GÜN ÖNCE ÇALIŞANLARA İZİN VERİLDİ
Çalışanların Kaşıkçı’nın Konsolosluğa gelmesinden bir gün önce kendilerine konsolosluk tarafından 2 gün boyunca izin verildiğini söyledikleri öğrenildi.

Konsolosluk çalışanlarının ifade verme işlemleri sürüyor.

Suudi Başkonsolosluğu çalışanlarının ilk ifadesi o oldu! ile ilgili etiketler Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosu cemal kaşıkçı olayı konsolosluk çalışanları ifade veriyor