Son dakika: İzmir patlamasında yaralıların isimleri belli oldu

İzmir'de yaşanan patlamayla ilgili son dakika bilgileri gelmeye devam ediyor... İzmir'deki patlama ve ardından yaşanan çatışmada yaralanan 9 kişinin kimlikleri belli oldu. İzmir'de yaşanan terör saldırısında polis memuru Fethi Sekin ile adliye çalışanı Musa Can şehit olmuştu.

İzmir'deki patlamadan son dakika haberleri: Teröristler bomba yüklü araçla saat 16.10 sularında İzmir Adliyesi önüne geldiler. Trafik polisi Fethi Sekin'in teröristleri farketmesiyle birlikte araçtan inen teröristler bomba yüklü aracı patlattı.

Aracın LPG tankının da havaya uçtuğu patlamanın sesi, Bayraklı ve Bornova ilçeleri başta olmak üzere İzmir’in büyük bölümünde duyulurken, parçalanan araçla çevresindeki araçlar yanmaya başladı. Yaralananlar kanlar içinde yere yığılırken, İzmir Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi’nde motosikletli ’Şahinler Timi’nde görevli polis Fethi Sekin, teröristlerle mermisi bitine kadar çatıştı. Sekin, teröristlerden birini öldürdü, kendisi de şehit oldu. Diğer terörist adliyenin yanındaki inşaata kaçtı. Bu terörist ile çatışma adliye çevresinde görevli olan diğer polislerle teröristler arasında bir süre devam etti. İkinci terörist de olay yerinde öldürüldü.

Patlamanın ardından yaşanan çatışmada polis memuru Fethi Sekin ve adliyede katip olarak görev yapan Musa Can şehit oldu, 2 terörist öldürüldü. Terör saldırısının ardından yürütülen çalışmalarda İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Yunus timleri, şüpheli 2 kişiyi yakaladı.

050120172037496561579_3.jpg

Yaralıların isimleri şu şekilde:

Mehmet Ali Gökçe (Polis)

Oğuzhan Batuhan Atik (Polis)

Bülent Karagöz

Cansu Güler

Gökhan Mertol

Nadire Ayçiçek

Sibel Avcı

Ersoy Kaya

Feride Karamıkoğlu

VALİ SALDIRIYLA İLGİLİ DETAYLARI AÇIKLADI

İzmir Valisi Erol Ayyıldız çıkan çatışma sonucunda bir polis memuru ile bir adliye çalışanının şehit olduğunu belirten Ayyıldız, “Hepimize geçmiş olsun. Teröristler ölü olarak ele geçirildi. Yanlarında iki kaleşnikof tüfek, ayrıca 8 adet RPG-7 fişeği, 8 adet el bombası bulundu. Bu hadise içimizi acıtmakla beraber saldırının bu şekilde atlatılması alınan tedbirlerin ve cefakar ve vefakar emniyet güçlerimiz sayesinde oldu. Bu hadise içimizi yaktı. Biraz önce bir araç daha tespit edildi. O da kontrollü bir şekilde patlatıldı. Teröristlere ait olduğunu düşünüyoruz. Bu anlamda tüm milletimize başsağlığı dilerim. İnşallah bu tür hadiseler tekrar yaşanmaz” dedi.

DİKKAT ÇEKİP ADLİYEYE Mİ SALDIRACAKLARDI?

İzmir Adliyesi’ne yönelik bomba araçla saldırının ardından İzmir genelinde operasyonlar ve denetimler başladı, kentin giriş ve çıkışlarında kontrol noktaları oluşturuldu. İzmir Baro Başkanı'nın verdiği bilgilere göre aynı dakikalarda adliye içinde de hareketli anlar yaşandı. Teröristlerin bombalı araçla dikkat çekip adliye içinde saldırı planlanmış olduğu ihtimali konuşuluyor.

Son dakika: İzmir patlamasında yaralıların isimleri belli oldu ile ilgili etiketler Son dakika izmir patlama izmir terör saldırısı izmir çatışma Fethi Sekin
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.