İstanbul'da suya yüzde 12.6 zam yapıldı

Son dakika haberine göre, İBB Meclisi İSKİ Genel Müdürlüğü Temmuz Ayı Genel Kurulu'nda suya yüzde 12.6 oranındaki zam teklifi kabul edildi. İBB Başkanlığı'na Ekrem İmamoğlu'nun seçilmesinin ardından Kasım ayında suya yüzde 20 oranında zam yapılmak istenmişti. Ancak bu teklif AK Parti ve MHP'li meclis üyelerinin oyları ile reddedilmişti. İSKİ'nin yüzde 35 oranında zam yapma planı ise AK Parti'li üyelerin ağırlıkta olduğu komisyonun hazırladığı rapora takıldı.

Yerel seçim sürecinde İBB Başkan adayları suya indirim sözü vermişti. O dönem AK Parti grubunun teklifi üzerine İBB Meclisi ve İSKİ Genel Kurulunda alınan kararlarla suya konutlarda yüzde 46, iş yerlerine ise yüzde 10 indirim yapılmıştı.

Ancak, seçimden aylar sonra Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB ve İSKİ suya zam yapma kararı aldı. 

Aralık 2019'dan itibaren suya yüzde 20 oranında zam yapma teklifi İBB Meclisi'nde AK Parti v MHP'li üyelerin oyları ile reddedildi. 

Zammı "Zam yapmıyoruz.' diye bir taahhüdümüz yoktu. Suyun indirimli olması için bir taahhüdümüz vardı. 2020 için insanlarımıza böyle bir zam yapmak zorundayız ki hizmet edebilelim" sözleri ile savunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bu gelişme üzerine teklifi yeniden görüşülmek üzere İBB Meclisine iade etmişti. 

Zamlı su tarifesine ilişkin İSKİ'nin yeni teklifi bugün Belediye Meclis'ine yeniden geldi. Teklife ilişkin AK Parti grubunun çoğunlukta olduğu komisyonun hazırladığı raporda İSKİ'nin su satış ve kullanılmış suların uzaklaştırılması tarifesine yüzde 35 zam önerdiği belirtilmiş ve bu teklifin reddedilerek tarife artışının TÜFE oranıyla sınırlı tutulması istenmişti. 

Raporda ayrıca zamlı tarifenin de yüzde 20 Temmuz'dan itibaren geçerli olması gerekiği belirtilmişti. 

Bugün İBB Meclisi İSKİ Genel Müdürlüğü Temmuz Ayı Genel Kurulu'nda komisyonun hazırladığı rapordaki TÜFE oranı teklifi baz alınarak suya yüzde 12.6 zam kabul edildi.

GÖKSU: HAYIRLI UĞURLU OLSUN

Zam kararının ardından İSKİ Meclisi'nde konuşan İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, "Şu anda İSKİ Faaliyet Raporu'nu görüşürken, İSKİ faaliyet raporu çerçevesinde Cumhuriyet Halk Partili İBB'nin yönetmiş olduğu ve ona bağlı olan bir kuruluş olan İSKİ'nin, İstanbul halkı için yeni dönem su zammını teklifini görüşüyoruz. Şu anda 10'uncu maddemiz su zammı ile ilgilidir. Biliyorsunuz bundan 6 ay önce yaklaşık yüzde 80'e varan oranda su ile ilgili bir zam teklifi getirildi. AK Parti ve MHP'li Meclis Üyesi arkadaşlarımın oyu ile bu su zammı reddedildi. Şimdi burada özellikle şunu ifade etmek isterim ki; şu anda oylanan 10'uncu maddede de yine su zammı var. Bu su zammı da şu anda CHP tarafından yönetilen İBB Başkanlığına bağlı kuruluş olan İSKİ tarafından İstanbul halkında şu anda kullandıkları suyun yüzde 35 daha zamlı bir şekilde kullanılması için meclisimize sevk edildi. Bize gelen teklif şu anda kullanılan suyun yüzde 35'e yakın oranda zamlı bir şekilde İstanbul halkına verilmesiydi. Biz Ak Parti ve MHP Meclis Üyeleri olarak bu bize gelen yüzde 35'lik zammı kabul etmedik. Reddettiğimiz yüzde 35'lik zammın yerine şu anda Türkiye'de ortalama enflasyon değeri olan 12,6'lık zam teklifini, teklif ettik ve şu anda AK Parti ve MHP grubunun teklifi olarak İstanbullular yüzde 35'lik zamlı suyu değil yüzde 12,6'lık zamlı suyu kullanacaklar. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

İstanbul'da suya yüzde 12.6 zam yapıldı ile ilgili etiketler İBB İSKİ AK Parti Ekrem İmamoğlu su zammı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.