Son dakika! Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak kimdir? Ne iş yapıyor?

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yemin ettikten sonra yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı olarak göreve başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, günlerdir merakla eklenen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ni açıkladı. Hazine ve Maliye Berat Albayrak oldu. Yeni kabinenin açıklanması ile birlikte herkes kabinede yer alan isimleri araştırmaya başladı. Vatandaşlar yaşamını merak ediyor. Herkes hayatını araştırmaya başladı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak kimdir? Ne iş yapıyor? Kaç yaşında? Detaylı bi

Yeni sistemin 1. Cumhurbaşkanı olarak göreve başlayan Recep Tayyip Erdoğan, tüm Türkiye'nin öğrenmek için can attığı Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ni açıkladı.
Düzenlemeden geçerek yeni halleri ile listede yer alan bakanlıklar ve isimleri en çok aranan konular arasında yer aldı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak kimdir? Ne iş yapıyor? Bu soruların yanıtlarına bu haberden ulaşabilirsiniz.

Son dakika! Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak kimdir? Ne iş yapıyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de yemin ederek yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı olarak resmen görevine başladı. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ni açıkladı. Yeni kabinede; Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak oldu.

İŞTE İLK CUMHURBAŞKANLIĞI KABİNESİNDE YER ALAN İSİMLER

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI: FUAT OKTAY

ADALET BAKANI: ABDULHAMİT GÜL

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI: MURAT KURUM

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI: FATİH DÖNMEZ

DIŞİŞLERİ BAKANI: MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU

ÇALIŞMA, SOSYAL HİZMETLER VE AİLE BAKANI: ZEHRA ZÜMRÜT SELÇUK

GENÇLİK VE SPOR BAKANI: MEHMET KASAPOĞLU

HAZİNE VE MALİYE BAKANI: BERAT ALBAYRAK

İÇİŞLERİ BAKANI: SÜLEYMAN SOYLU

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI: MEHMET ERSOY

MİLLİ EĞİTİM BAKANI: ZİYA SELÇUK

MİLLİ SAVUNMA BAKANI: HULUSİ AKAR

SAĞLIK BAKANI: FAHRETTİN KOCA

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI: MUSTAFA VARANK

TARIM VE ORMAN BAKANI: BEKİR PAKDEMİRLİ

MİLLİ EĞİTİM BAKANI: ZİYA SELÇUK

TİCARET BAKANI: RUHSAR PEKCAN

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI: MEHMET CAHİT TURAN

BERAT ALBAYRAK KİMDİR
21 Şubat 1978, İstanbul doğumlu Berat Albayrak, Türk iş adamı, siyasetçi ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı. Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) milletvekili olarak meclise giren Albayrak, 24 Kasım 2015 tarihinden beri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı görevini sürdürmektedir. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadıdır.

YAŞAMI VE EĞİTİMİ
Berat Albayrak 1 Ocak 1978 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Babasının adı Sadık'tır ve aslen Trabzon'un Dernekpazarı ilçesinin Yenice köyündendir. Lise eğitimini Özel Fatih Koleji'nde yapmıştır. Ardından İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'nde tamamlayan Albayrak, New York'ta Pace Üniversitesi'nde finans üzerine MBA (Master of Business Administration; İşletme Yönetimi Yüksek Lisansı) yapmıştır.

ÇALIK HOLDİNG
1996 yılında meslek hayatına başlayan Albayrak, 1999 yılında profesyonel olarak iş hayatına başlamış ve Çalık Grubu'nun yurtiçi ve yurtdışı şirketlerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2002 yılında çalıştığı Çalık Holding'in ABD ofisinde Finans Direktörlüğü ile görevlendirildi. Bu esnada New York Pace University, Lubin School of Business'te İşletme Yönetimi Yüksek Lisansı yaptı. 2006 yılında ABD'den Türkiye'ye dönen Albayrak, holdingin Mali İşler Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı. 2007 yılında Çalık Holding'e Genel Müdür olarak atanmıştır. Albayrak, aynı zamanda grupiçi firmalarda da Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. Finans ve Bankacılık bilim dalında doktorasını, yenilenebilir enerji kaynaklarının finansmanı üzerine tez hazırlayarak tamamladı. 2013 yılının sonunda özel sektörden ayrılarak Sabah Gazetesi’nde köşe yazarı olarak görev alan Albayrak, Marmara Üniversitesinde de Bankacılık ve Finansman alanında ders vermekte, birçok sivil toplum kuruluşunda çeşitli görevler üstlenmektedir.


SİYASİ KARİYERİ
7 Haziran 2015 seçimlerinde AK Parti'den milletvekili olarak meclise girdi. 24 Kasım'da Ahmet Davutoğlu başbakanlığındaki 64. Hükümet'in Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na bakan olarak tayin edildi. Binali Yıldırım tarafından kurulan 65. Türkiye Hükûmeti'nde bu görevine devam etti.

ÖZEL YAŞAMI
Türkiye Cumhuriyeti 12.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı olan Berat Albayrak, üç çocuk babasıdır.

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI
Adı Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak değiştirilen Türkiye Cumhuriyeti Maliye Bakanlığı, Türkiye devletinin maliyesini yöneten bakanlık. 1923'te cumhuriyet ile birlikte kuruldu. İl ve ilçelerdeki defterdarlık ve mal müdürlükleri bakanlık örgütüdür. Bakanlığın adı Turgut Özal döneminde "Maliye ve Gümrük Bakanlığı" idi.

GÖREVLERİ
Gelir kaynaklarını bulmak
Gelirleri toplamak.
Devlet bütçesini yapmak.
Harcamalar için gerekli bütçe ödeneklerini sağlamak.
Devlet hesap kayıtlarını tutmak.
Adli davalarda Devleti temsil etmek
Mali denetim.
Vergi dairelerini yönetmek.
Mali konularda devlete danışmanlık yapmak

Bağlı Birimler
Merkez Teşkilatı
Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı Binası, Ankara
Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı Binası, Ankara

Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı
Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği
Başhukuk Müşavirliği ve Muhakemat Genel Müdürlüğü
Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü
Bakanlık Müşavirliği
Başkonsolosluk Maliye Ateşelikleri
Maliye Yüksek Eğitim Merkezi Başkanlığı
Gelir Politikaları Genel Müdürlüğü
İç Denetim Birimi
İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı
Milli Emlak Genel Müdürlüğü
Muhasebat Genel Müdürlüğü
Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı
Özel Kalem Müdürlüğü
Personel Genel Müdürlüğü
Strateji Geliştirme Başkanlığı
Yurtdışı Teşkilatı
Büyükelçilik Maliye Müşavirlikleri
Başkonsolosluk Maliye Ateşelikleri
Daimi Maliye Temsilcilikleri

BAKANLIK SAYISI 26'DAN 16'YA İNDİRİLİYOR
Yeni modele göre, etkin bir koordinasyon için bazı bakanlıklar birleştirilerek bakanlık sayısı 26'dan 16'ya düşürülecek. Yeni yapılanma kapsamında bazı bakanlıkların da isimleri değişecek.

Buna göre, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, "Çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı" adıyla yeni bir çatı altında birleştirilecek.

Oluşturulacak yeni bakanlık, aileyi merkeze alan, her evden en az bir çalışanın olduğu yeni istihdam modeli ile daha mutlu insan ve toplum için hizmet verecek.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığı ise "Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı" adıyla birleştirilecek. Yeni oluşturulacak bakanlığın amacı, yüksek teknoloji ile küresel ve prestijli markalar üreterek yapay zekada öncü, akıllı teknolojilerde lider, bilgiyi üretmede merkez bir ülke hedefi olacak.

İhracatın 500 milyar dolara yükseltilmesi ve İstanbul'un dünyanın finans merkezi olması hedefiyle, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı da "Ticaret Bakanlığı" adı altında birleştirilecek.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı ise "Tarım ve Orman Bakanlığı" çatısı altında bir araya gelecek. Yeni bakanlık, orman arazilerinin korunarak yedi bölge, dört iklimde, her tarlanın sulandığı, yılda iki ürünün alındığı, tarımda çeşitliliğin ve verimliliğin zirveye ulaştığı, teşviklerin artarak sürdüğü, yemyeşil bir Türkiye hedefi için çalışacak.

Dışişleri Bakanlığı ile Avrupa Birliği Bakanlığı da birleştirilerek, "Dışişleri Bakanlığı" çatısı altında dış politikada daha etkili, uluslararası gelişmelerde daha etkin rol oynayacak.

BAKANLIKLAR BİRLEŞİYOR, İSİMLER DEĞİŞİYOR
AK Parti göreve geldiğinde 37 olan bakanlık sayısı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile 16'ya inecek. Böylece kademeler azalacak, karar alım süreçleri hızlanacak.

Yeni sistemle birlikte kabinede köklü değişiklikler olacak. Birleştirilen bakanlıklar yeni bir isimle yapılandırılırken, bazı bakanlıkların ise isimleri değişecek.

Bu arada ekonomi alanında 6 olan ilgili bakanlık sayısı 3'e inecek. Bu kapsamda, 16 yılda 3 kattan fazla artan milli geliri vizyon projelerle, ekonomik canlılık, istihdam, bilgi ve toplumsal fayda üreterek yeniden katlama hedefiyle oluşturulan sistemde ekonomi yönetimi sadeleşecek.

Başbakan Yardımcılığına bağlı Hazine Müsteşarlığı yeni yapılanmada Maliye Bakanlığı çatısı altında olacak. Maliye Bakanlığının adı ise "Hazine ve Maliye Bakanlığı" olarak değiştirilecek.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının adı ise "Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı" olacak.

İŞTE YENİ SİSTEMDEKİ BAKANLIKLARIN İSİMLERİ:
"Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı."

Son dakika! Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak kimdir? Ne iş yapıyor? ile ilgili etiketler Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak kimdir ne iş yapıyor
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.