Zonguldak'ta kömür ocağında göçük! 2 işçi öldü...

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde bir kömür ocağında göçük meydana geldi. Göçükte mahsur kalan işçilerden biri hayatını kaybetti. Ağır yaralı bir işçi ise hastaneye kaldırıldı. Yaralı işçi hastanede hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, Subatan Mahallesi'nde ruhsatsız işletildiği iddia edilen maden ocağında göçük meydana geldi. Bu sırada ocakta çalışan işçilerden Erkan Cankurt (45) ve Hasan Yıldız (30) mahsur kaldı.

Göçükten kurtulan bir işçinin durumu bildirmesi üzerine olay yerine AFAD, sağlık ekipleri polis ve Türkiye Taşkömürü Kurumu'na bağlı tahlisiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, mahsur kalan işçileri kurtarmak için çalışma başlattı.

Kurtarma çalışmalarına çevredeki ocaklarda çalışan işçiler de yardıma geldi. 

Zonguldak'ta kömür ocağında göçük! 2 işçi öldü...

İŞÇİLERDEN BİRİ ÖLDÜ

Ekiplerin yoğun çalışmalarının ardından ilk olarak Hasan Yıldız'a ulaşıldı. 112 acil sağlık ekipleri ambulansa alınan Yıldız'a ilk müdahalede bulundu. Maden işçisine kalp masajı yapıldığı esnada dışarıdaki arkadaşları yaşama ümidiyle ambulansın başına gelerek meraklı gözlerle sağlık ekiplerinden haber bekledi. İlk müdahalesi yapılan işçi ambulansla Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Ancak Hasay Yıldız hastanede hayatını kaybetti. 

Zonguldak'ta kömür ocağında göçük! 2 işçi öldü... - Resim : 2

Yıldız'ın ardından Erkan Çonkur'a da ulaşıldı. Çonkur'un hayatını kaybettiğini belirleyen ekipler ceset torbasına konulan işçinin cansız bedenini ambulansa taşıdı.

Çonkur'un cenazesi ambulansla Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Zonguldak'ta kömür ocağında göçük! 2 işçi öldü... - Resim : 3

EMEKLİ OLUP KAÇAK OCAKTA ÇALIŞMAYA BAŞLAdı

Çonkur'un özel maden ocağında çalıştıktan sonra emekli olduğu ve bir süre önce de kaçak maden ocağında iş başı yaptığı öğrenildi.

GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, hastaneye kaldırılan Hasan Yıldız'ın da yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını ifade etti. 

Öte yandan Vali yardımcısı Ahmet Karakaya, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı ve Kilimli Belediye Başkanı Ali Kılıçarslan bölgeye gelerek çalışmaları yakından inceleyerek bilgi aldı. 

Arkadaşlarının acı haberini alan bazı madenciler ise ocak girişinde üzüntü yaşayarak gözyaşı döktü. GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci ise gazetecilere yaptığı açıklamada üzgün olduklarını belirledi. 

Zonguldak'ta kömür ocağında göçük! 2 işçi öldü... ile ilgili etiketler Zonguldak kaçak maden göçük
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.