İBB'den Florya'da ağaç kıyımı

Esenler Belediye Başkan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, Florya sahilinde bulunan ağaçların İBB ekipleri tarafından kesildiğini açıkladı. İBB ise söz konusu kıyımın yüklenici firma tarafından yapıldığını ve cezai işlem uygulanacağını açıkladı.

İstanbul'un Bakırköy ilçesinde yer alan Florya sahilinde bulunan ağaçların kesildiği görüntüleri sosyal medya platformu Twitter'dan paylaşan İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Florya sahilindeki ağaçların bugün İBB ekipleri tarafından kesilmesinin umarım mantıklı bir açıklaması vardır." ifadelerini kullandı.

''AĞAÇ EN KISA SÜREDE YERİNE DİKİLECEKTİR''

İBB konu ile ilgili yaptığı açıklamada kesilen ağacın yerine aynı nitelikteki bir ağacın dikileceğini belirterek, "Anroşmanlar üzerinde yabani ot veya çalı tarzı bitkilerin çıkması hem estetik hem de teknik açıdan istenmemektedir. Bu gerekçelerden dolayı alanda yabani ot temizliği yapan yüklenici firma işçileri, anroşman üzerindeki söz konusu ağaca yanlışlıkla zarar vermişler; verdikleri zarar sonrası ağacın kurtulmayacağını düşünerek kendi iradeleriyle ağacı kesmişlerdir. Bu olayla alakalı kurumumuzun herhangi bir talimatı ve tasarrufu bulunmamaktadır. Bu olaya sebebiyet veren yüklenici firmaya gerekli cezai işlem uygulanacak olup aynı nitelikteki ağaç yerine en kısa sürede dikilecektir" denildi.

"AĞACI KESENLER İBB ÇALIŞANLARI"

İBB'nin açıklamasına karşılık olarak sosyal medya hesabı Twitter'dan yeni bir paylaşımda bulunan Tevfik Göksu, ''Biz kesmedik ceza yazacağız demiş ancak, kesen arkadaşlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanları. Kendi kendilerine mi ceza yazacaklar?'' ifadelerini kullandı.

İBB'den Florya'da ağaç kıyımı

 

İBB'den Florya'da ağaç kıyımı ile ilgili etiketler İBB Tevfik Göksu Ağaç Florya

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.