Prof. Dr. Baki Umut Tuğay'dan alkotmetre uyarısı: Acil bir düzenleme yapılmalı

Sosyal medya hesabından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya seslenen Prof. Dr. Baki Umut Tuğay, polis ekipleri tarafından yapılan alkolmetreli kontrollerin koronavirüs bulaştırma konusunda büyük risk oluşturduğunu belirterek, İçişleri Bakanlığı tarafından acilen bir düzenleme yapılması gerektiğini konusunda çağrıda bulundu.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü'nde görev yapan Prof. Dr. Baki Umut Tuğay, polis ekipleri tarafından çevirmelerde kullanılan alkolmetre konusunda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya sosyal medyadan seslendi. 

Tuğay, karşılaştığı kontrolde cihaza üflemeyi reddettiğini anlatarak, yetkililere bu konuda bir düzenleme yapması konusunda çağrıda bulundu.

''DÜZENLEME GEREKİYOR''

Twitter hesabından yaşadıklarını anlatan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı etiketleyen Prof. Tuğay, “Dün akşam Konya yakınlarında yolda trafik ekipleri rutin kontrol için durdurdu ve genç memur arkadaş elinde alkolmetre ile alkol kontrolü yapmak istedi. Kendisine bu ortamda asla alkolmetreye üflemeyeceğimi, elindeki aletin resmen virüs dolu olduğunu ifade ederek. Sanırım ikna oldular ki memur arkadaşlara gelen emirle uygulama kesildi ve ben 20 dakikanın ardından yoluma devam edebildim. Acilen gerek İçişleri Bakanlığı personelinin gerekse vatandaşın sağlığını riske eden alkolmetre ile alkol kontrolü uygulaması ile ilgili bir düzenleme yapılması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Baki Umut Tuğay'dan alkotmetre uyarısı: Acil bir düzenleme yapılmalı

 

Prof. Dr. Baki Umut Tuğay'dan alkotmetre uyarısı: Acil bir düzenleme yapılmalı ile ilgili etiketler Korona polis alkolmetre Prof. Dr. Baki Umut Tuğay
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.