Son dakika haberi: İstanbul merkezli 7 ilde FETÖ operasyonu: 33 gözaltı

Son dakika... Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla İstanbul merkezli 7 ilde FETÖ/PDY terör örgütünün sözde askeri mahrem yapılanmasına yönelik bugün erken saatlerde düzenlenen operasyonda 33 şüpheli gözaltına alındı.

Kamuoyunda ankesör soruşturması olarak bilinen, FETÖ/PDY terör örgütünün Türk Silahlı Kuvvetleri yapılanmasına yönelik geçmişte gerçekleştirilen operasyonlarda yakalanan şüphelilerin etkin pişmanlık yasasından faydalanarak itirafçı oldukları ve itirafçıların verdikleri ifadeler ile tespit edilen FETÖ/PDY terör örgütü üyelerine yönelik operasyon yapıldı. Şüphelilerin verdiği ifadeler ve yürütülen çalışmalar sonucunda FETÖ/PDY'nin TSK içerisinde kurduğu mahrem yapılanmasındaki 44 şüpheliyi belirleyen Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 9 Haziran günü sabah erken saatlerde İstanbul merkezli olarak 7 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonlarda FETÖ/PDY terör örgütünün askeri yapılanmasında bulunan 1 binbaşı, 3 üsteğmen, 6 teğmen, 17 astsubay, Deniz, Hava ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı personeli 8'i aktif görevde, 10'u askeri öğrenci ve aralarında kamuda halen aktif öğretmen ve özel sektörde doktor olan 7'sinin FETÖ/PDY terör örgütünde "mahrem imam" olduğu tespit edilen 44 şüpheliye yönelik İstanbul Merkezli olarak Tekirdağ, Uşak, Kocaeli, Ankara, Muğla, Aksaray ve Bingöl'de düzenlenen operasyonlarda 33 şüpheli yakalandı.

Gözaltına alınan şüpheliler Vatan Caddesi'ndeki Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilirken, 11 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

DHA

Son dakika haberi: İstanbul merkezli 7 ilde FETÖ operasyonu: 33 gözaltı ile ilgili etiketler FETÖ Operasyon İstanbul FETÖ / PDY
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.