"Rahip Brunson'un şart koşulması bir tehdittir"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ ilk F-35'lerin yarın teslim alınacağını açıkladı. Bozdağ, Rahip Brunson'un serbest bırakılmasının Türkiye'ye şart koşulmasını ise tehdit olarak niteledi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, F-35 teslimatı ile ilgili olarak "F-35 projesi kapsamında Türkiye için üretilen uçaklarla ilgili gerekli bağlantılar yapılmıştır. Yarın F-35'in ilk teslimi yapılacaktır." ifadesini kullandı. 

Bozdağ, ABD Senatosu'nda Türkiye'ye F-35'i de kapsar şekilde silah satışı yasağı ile ilgili tasarının onaylanmasında geçen Rahip Brunson'un serbest bırakılması şartı içinse, "Rahip Brunson'un serbest bırakılmasını Türkiye'ye şart koşması bir tehdittir." yorumunda bulundu. 

Bozdağ, ABD'nin BM İnsan Hakları Konseyi'nden çekilmesine gerekçe olarak "İsrail'e kötü muamele"yi göstermesine tepki gösterdi. Başbakan Yardımcısı, "ABD'nin, İsrail'e karşı ön yargıyı gerekçe göstermesi, gerçek bir ön yargıya sahip olduğunu gösteriyor." dedi. 

"Rahip Brunson'un şart koşulması bir tehdittir" ile ilgili etiketler Bekir Bozdağ F-35 hükümet sözcüsü rahip brunson
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.