Hava, Deniz ve Kara Kuvvetleri'nde FETÖ operasyonu

FETÖ soruşturması kapsamında Hava Kuvvetleri'nde biri eski tuğgeneral, 30'u eski pilot 99 kişi için gözaltı kararı verildi. Deniz Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndaki FETÖ yapılanmasına yönelik 13 ilde başlatılan operasyonda ise 22 rütbeli askerin gözaltına alınması istendi. Kocaeli merkezli 16 ilde başlatılan operasyonda ise 43'ü muvazzaf 71 asker için gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki asker şahıslardan örgütün "mahrem imamları" ile kontörlü ve ankesörlü telefonlardan periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri ve FETÖ ile irtibatları belirlenenler hakkında gözaltı kararı alındığı bildirildi. 

Soruşturma kapsamında, haklarında daha önce idari ve adli işlem yapılan Hava Kuvvetleri Komutanlığı personeli 1 eski tuğgeneral, 2 binbaşı, 31 yüzbaşı, 30'u pilot 65 üsteğmen olmak üzere toplam 99 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Gözaltı işlemlerinin Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce Ankara ve 20 ilde devam ettiği belirtildi. Şu ana kadar 25 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. 

DENİZ KUVVETLERİNE FETÖ OPERASYONU

Balıkesir merkezli 13 kent ile KKTC'de FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, Sahil Güvenlik, Deniz ve Kara Kuvvetleri komutanlıklarında görevli, biri açıkta 22 rütbeli askerin yakalanması için operasyon başlatıldı. 

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı ve İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde yürütülen soruşturma çerçevesinde, ankesörlü telefonlardan periyodik aralıklarla ardışık olarak arandıkları tespit edilen Sahil Güvenlik, Deniz ve Kara Kuvvetleri komutanlıklarında görevli 2 binbaşı, 4 yüzbaşı, 15 üsteğmen ve bir teğmenin yakalanması için harekete geçildi.

Balıkesir, İstanbul, İzmir, Çanakkale, Tekirdağ, Edirne, Kocaeli, Afyonkarahisar, Mersin, Ankara, Konya, Şırnak ve Gaziantep ile KKTC'de zanlıların yakalanması için eş zamanlı operasyon düzenlendi.  

Zanlılardan birinin açığa alındığı, diğerlerinin ise muvazzaf olduğu öğrenildi.

KOCAELİ MERKEZLİ 16 İLDE OPERASYON

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Kocaeli merkezli 16 ilde 43'ü muvazzaf 71 askeri personelin yakalanması için operasyon başlatıldı.

Hava, Deniz ve Kara Kuvvetleri'nde FETÖ operasyonu ile ilgili etiketler Deniz Kuvvetleri Hava Kuvvetleri fetö operasyonu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.