Halife Hafter'in nerede olduğu ortaya çıktı!

Gelen son dakika haberine göre; Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Teyide muhtaç bilgiye göre Halife Hafter, Libya dışına kaçtı." açıklamasında bulundu. BBC Türkçe ise geçtiğimiz günlerde Hafter'in Venezuela'ya gittiğini iddia etmişti. Öte yandan Rus kaynaklar ise, Hafter'in, Mısır, BAE ve Suudi Arabistan gibi sponsorları için de artık 'rahatsız edici bir figüran' haline geldiği yorumu yaparak, darbeci generalin 'ABD'ye gitmesine izin verildiği'ni belirtti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yaptığı son dakika açıklamasında Libya'daki gelişmelere ilişkin olarak, "Teyide muhtaç bilgiye göre Hafter Libya dışına kaçtı." ifadelerini kullandı.

NEREDE OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI!

BBC Türkçe’nin haberine göre, Venezuela'da muhalif lider Juan Guaido, pazartesi günü Washington'da Amerikan Devletleri Örgütü (OAS) toplantısında yaptığı konuşmada, Libya Ulusal Ordu komutanı Halife Hafter'in 'özel jetiyle Pazar günü Venezuela'ya gittiğini' iddia etti.

Venezuela'da yayımlanan El Nacional gazetesinin haberine göre ise, Guaido, fazla ayrıntı vermeden "Dün, Libyalı isyancı Halife Hafter'in uçağı indi" dedi.

Guaido'nun ekibi de daha sonra yazılı açıklamasında uçağın iniş tarihinin 7 Haziran olduğunu doğruladı ancak uçağın içinde Hafter'in bulunup bulunmadığına dair teyitli bir bilgileri olmadığını ifade etti.

AÇIK KAYNAKLAR İDDİALARI DOĞRULADI

Açık kaynaklarda da Hafter'in özel jetinin Venezuela'nın başkenti Caracas'a indiği görülüyor.

Halife Hafter ve Ulusal Ordu üst düzey yetkilileri, Fransız yapımı Dassault Falcon 900 tipi, P4-RMA kuyruk numaralı özel jeti kullanıyor.

ABD'YE Mİ KAÇTI?

Öte yandan Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin geçtiğimiz günlerde Trablus'ta kontrolü sağlamasının ardından şimdiye kadar Hafter'i destekleyen Rusya'dan da çarpıcı bir analiz yayımlandı.

Resmi haber ajansı RİA Novosti'deki yazıda, Hafter'in 'yakında siyasi ve askeri arenadan silineceği' tahminine yer verildi.

Hafter'in, Mısır, BAE ve Suudi Arabistan gibi sponsorları için de artık 'rahatsız edici bir figüran' haline geldiği yorumu yapılan analizde Hafter'in 'en iyi ihtimalle ABD'ye gitmesine izin verileceği' belirtildi.

 

 

Halife Hafter'in nerede olduğu ortaya çıktı! ile ilgili etiketler Hulusi Akar Libya Venezuela Halife Hafter
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.