Türkiye, Beyrut'a sahra hastanesi kuracak

Gelen son dakika haberine göre; Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta meydana gelen patlamanın ardından bölgede bir sahra hastanesi kurulacağını ve kente acil tıbbi malzeme gönderildiğini açıkladı. SuperHaber, söz konusu gelişmeyi okuyucularına dün akşam duyurmuştu. İşte detaylar...

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ''Beyrut Limanı'nda 4 Ağustos 2020 tarihinde meydana gelen patlama sonucunda yaşanan elim olay sebebiyle Lübnan halkının acil ihtiyaçlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere gerekli çalışmalar başlatılmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Sağlık Bakanlığı, AFAD ve Kızılay aracılığıyla bölgeye arama kurtarma ekibi ve acil sağlık personeli sevk edilmekte, Sahra Hastanesi kurulumu planlanmakta, ayrıca ilaç ve tıbbi malzeme dahil, acil insani yardım malzemesi gönderilmektedir.'' açıklamasında bulundu.

İLK SUPERHABER DUYURMUŞTU

Öte yandan Türkiye'nin Lübnan'a yapacağı destekleri dün akşam saatlerinde ilk olarak SuperHaber duyurmuş, bölgeye sevk edilmek üzere bir ekip kurulduğu ve özel bir uçakla bölgeye gidecekleri bilgileri yer almıştı.

Ayrıca bölgeye sevk edilen ekiplerin Lübnanlı uzmanlara teknik destek vereceği de belirtilmişti.

NE OLMUŞTU?

Beyrut Limanı'nda dün patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda önce yangın çıktı, ardından tüm Beyrut'u sarsan çok güçlü bir patlama meydana geldi.

Lübnanlı yetkililer, 6 yıl boyunca bir depoda tutulan 2 bin 750 ton amonyum nitratın Afrika'da bir ülkeye sevk edilmek istenirken infilak ettiğini açıkladı.

Lübnan Kızılhaçı, Beyrut'ta meydana gelen patlamada can kaybının 100'e, yaralı sayısının da 4 bine çıktığını bildirdi.

 

Türkiye, Beyrut'a sahra hastanesi kuracak ile ilgili etiketler Beyrut Hami Aksoy sahra hastanesi Dışişleri
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.