Canan Kaftancıoğlu'nun 10,5 yıl hapsi istendi

Gelen son dakika haberine göre; İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un evinin fotoğraflanmasına ilişkin yürütülen soruşturmada, zanlılara direktif veren ve olayın ardından savunan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun 10,5 yıla kadar hapsi istendi.

Nisan ayında meydana gelen olayda, CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş, yanına iki partiliyi daha alıp Fahrettin Altun'un evinin önüne giderek cep telefonuyla fotoğraf çekmeye çalışmıştı. Özçağdaş'a koruma polisleri müdahale etmişti.

Kendisini CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun gönderdiğini belirten Özçağdaş, “Ben ilçe başkanıyım benim bir il başkanım var. İl başkanım bana demiş ki oraya git bak. Gittim, baktım; bir inşaat yok fotoğrafı da kendisine gönderdim" ifadelerini kullanmıştı.

Olayın ardından Kaftancıoğlu da yaşanan skandala destek vererek, ''Ahlaksızlığınız ve yalanlarınızda boğulacaksınız çok yakında. CHP ilçe başkanı görevini yaparak ve partisinin talimatıyla inşaatın yasak olduğu arsayı kontrol etmek için gitmiştir yine gidecektir.Saklayacak bir şeyleri olanlar panik yaparlar. Sakin olun beyler.'' ifadelerini kullanmıştı.

10,5 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Altun ailesinin şikayeti üzerine yürütülen soruşturmada, Kaftancıoğlu hakkında "Suç işlemeye tahrik", "Suçu ve suçluyu övmek" suçlamalarıyla dava açıldı.

Kaftancıoğlu, 9 aydan 10,5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.

 

Canan Kaftancıoğlu'nun 10,5 yıl hapsi istendi ile ilgili etiketler Canan Kaftancıoğlu Fahrettin Altun fotoğraf CHP hapis soruşturma
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.