Avrupa'nın göbeğinde 36 ölüm daha!

Avrupa'nın göbeğinde korona virüs nedeniyle ölümlerin önü kesilemiyor. Son dakika haberine göre İtalya'da yeni tip korona virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı, 36 kişi daha artarak 233'e yükseldi.

Dünya genelinde korona virüs salgınına ilişkin korkutan haberler gelmeye devam ediyor. İtalya'dan gelen son dakika haberine göre 36 kişi daha korona virüs nedeniyle öldü. Bu gelişme ile birlikte ülkede salgın nedeniyle ölenlerin sayısı 36 kişi artarak 233'e yükseldi.

Ülke genelinde görülen vaka sayısı ise sadece bir günde 4 bin 700'den 5 bin 883'e çıkmış durumda.

DEMOKRAT PARTİ LİDERİ DE VİRÜSE YAKALANDI

Ülkede iki hafta önce patlak veren Kovid-19 nedeniyle hem ölü hem vaka sayısı hızla artmaya devam ederken, virüs son olarak İtalyan siyasetinin önemli bir ismine de sıçradı.

Başbakan Giuseppe Conte liderliğindeki koalisyon hükümetinin ikinci büyük ortağı olan Demokratik Parti'nin lideri ve aynı zamanda başkent Roma'nın da içinde bulunduğu Lazio Bölgesel Yönetiminin Başkanı Zingaretti, Facebook'tan paylaştığı video ile Kovid-19 testinin pozitif çıktığını duyurdu.

TUNUS'TA 1295 KİŞİ KARANTİNADA

Tunus Sağlık Bakanlığı, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanmış olabilecekleri şüphesiyle farklı uyruklara sahip 1295 kişinin evlerde karantinada tutulduğunu duyurdu.Bakanlığa bağlı yeni ortaya çıkan hastalıklar bölümü başkanı Nisaf bin Ayle, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Virüsün yayıldığı ülkelerden 2 bin 26 kişi, Tunus'a geldi. Bunlardan 731'inin karantina süresi doldu, tahlilleri de negatif çıktı." dedi.

Farklı uyruklardan 1295 kişinin karantinada bulunduğunu bildiren Ayle, virüsün yayıldığı ülkelerden Tunus'a gelen herkesin 14 gün evlerde karantinaya alındığını, bakanlık yetkililerinin neredeyse her gün arayıp bu kişilere dışarı çıkmamaları yönünde ikazda bulunduğunu söyledi.

Tunus Sağlık Bakanı Abdüllatif Mekki, 2 Martta yaptığı açıklamada, İtalya'da ikamet eden ve ülkeye dönen bir Tunus vatandaşında Kovid-19 tespit edildiğini açıklamıştı.

Avrupa'nın göbeğinde 36 ölüm daha! ile ilgili etiketler İtalya Korona ölüm korona virüs
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.