Almanya'dan yeniden 'kapanma' adımı!

Gelen son dakika haberine göre; Koronavirüs vaka sayılarında patlama yaşanan Almanya'da sert tebdirlerin yeniden yürürlüğe alınacağı iddia edildi. 2 Kasım pazartesi gününden itibaren sadece okul ve iş yerlerinin açık kalacağı, sosyal yaşamın sınırlandırılacağı belirtildi.

Almanya son günlerde hızla artan ikinci dalga koronavirüs vakalarından dolayı karantina uygulamasını yeniden gündeme getirdi.

Amerika'nın Sesi (VOA)'nde yer alan habere göre; Alman Hükümeti, 2 Kasım pazartesi gününden itibaren sert tedbirleri yeniden yürülüğe sokacak.

Ülkede sadece okullar ve belli iş yerleri açık kalacak, sosyal yaşam sınırlandırılacak. Merkel'in sinema ve tiyatroların yanı sıra spor salonları ve yüzme havuzlarının da kapatılmasını talep ettiği belirtildi.

TÜRKİYE'YE UÇUŞLAR DURDURULACAK İDDİASI

Haberde ayrıca, Almanya'nın 9 Kasım'dan itibaren geçerli olmak üzere tüm Türkiye'yi "riskli bölge" ilan ettiği ve uçuşları durdurma kararı aldığı da iddia edildi.

Seyahat uyarısı, Aydın, Muğla, İzmir ve Antalya bölgeleri için de geçerli olacak.

Alman Hükümeti'nin resmi açıklamayı önümüzdeki günlerde yapması bekleniyor.

ALMANYA'DA SON KORONAVİRÜS VERİLERİ

Almanya hastalık kontrol ve önleme merkezi Robert Koch Enstitüsü tarafından açıklanan verilere göre ülkede son 24 saatte 14 bin 964 yeni koronavirüs vakası tespit edildi.

Salgının başlamasından bu yana ülkedeki en yüksek vaka sayısı olan bu rakam ile toplam vaka sayısı 450 bine yaklaştı.

Son 24 saatte 27 kişinin can verdiği salgında toplam can kaybı 10 bin 98'a yükseldi.

 

Almanya'dan yeniden 'kapanma' adımı! ile ilgili etiketler Almanya Türkiye Korona merkel
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.