Zaman Gazetesi yazarlarına ceza yağdı!

FETÖ'nün medya yapılanmasına ilişkin davada kararlar açıklandı. Kapatılan Zaman Gazetesi yazarları Ali Bulaç ve Şahin Alpay, 8 yıl 9'ar ay Mümtazer Türköne ve Mustafa Ünal'a 10 yıl 6'şar ay hapis cezası verildi.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) yayın organı olduğu gerekçesiyle kayyuma devredildikten sonra kapatılan Zaman gazetesinin eski yazarlarının yargılandığı davada İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi 4'ü tutuklu 11 sanığa ilişkin kararını açıkladı.

Buna göre, kapatılan Zaman gazetesi eski yazarları Mümtazer Türköne ve Mustafa Ünal'a "silahlı terör örgütünü üye olmak" suçlaması ile 10 yıl 6'şar ay hapis cezası verildi.

Gazetenin yazarlarından Ali Bulaç ve Şahin Alpay da aynı gerekçe ile 8 yıl 9'ar ay hapis cezasına çarptırıldı.

Davada, 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılan Ahmet Turan Alkan'ın ise tahliyesine karar verildi.

İbrahim Karayeğen ise 9 yıl hapis cezası aldı.

Mümtazer Türköne'ye iyi hal indirimi uygulanmadı. Davada 4'ü tutuklu 11 sanık bulunuyordu. 

Zaman Gazetesi yazarlarına ceza yağdı! ile ilgili etiketler Ali Bulaç Zaman Gazetesi şahin alpay mümtazer türköne Mustafa Ünal
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.