SON DAKİKA Galatasaray Domenec Torrent'le devam edecek mi? Yeni başkanı bekleyen para sorunu...

Galatasaray Kulübü’nde başkan Burak Elmas ve yönetiminin idari olarak ibra edilmesinin ardından gözler seçime çevrilirken göreve gelecek olan yeni başkan ve yönetim kurulunu zor bir tablo bekliyor. Sarı-Kırmızılılar, olağanüstü seçimli genel kurul toplantısının 23 Nisan'da, çoğunluk sağlanamadığı taktirde 30 Nisan'da yapılacağını açıklamıştı. Peki Galatasaray'ın yeni başkanı İspanyol hocayla çalışacak mı? Çalışmayacaksa Torrent'in tazminatı ne olacak?

Galatasaray'da devrik başkan Burak Elmas'ın teknik direktörlüğe getirdiği Domenec Torrent'in geleceği merak konusu oldu.

Sarı-Kırmızılılar, olağanüstü seçimli genel kurul toplantısının 23 Nisan'da, çoğunluk sağlanamadığı taktirde 30 Nisan'da yapılacağını açıklamıştı. Peki Galatasaray'ın yeni başkanı İspanyol hocayla çalışacak mı? Çalışmayacaksa Torrent'in tazminatı ne olacak?

DOMENEC TORRENT'İN TAZMİNATI NE KADAR?

Hürriyet'in haberine göre; Galatasaray'da yeni seçilecek başkan ilk etapta Bankalar Birliği’ne 200 milyon TL’lik kredi borcu ile Domenec Torrent’e 1.5 milyon Euro, yardımcıları ve sportif direktör Sensibile’ye yaklaşık 750 bin Euro tazminat ödemek zorunda.

Yeni yönetimin, sarı kırmızılı futbolcuların 3 aylık maaşları ile günü yaklaşan bonservis taksitlerine de işbaşı yaptıktan sonra kısa sürede çözüm bulması gerekiyor.

Mayıs ayı sonunda gerçekleşecek olan seçimli genel kurul sonrasında yeni başkan ve yönetimin kısa vadede 500 milyon TL’lik bir kaynak ya da sıcak para ile koltuğa oturması gerekiyor. Bankalar Birliği anlaşması ile borçlarını yapılandırarak TL’ye çeviren Galatasaray, haziran ayı sonunda ilk ödemesini gerçekleştirecek. Sarı kırmızılıların bu anlaşma kapsamında 200 milyon TL gibi yüksek miktarda ödeme yapması gerekiyor.

SENSIBILE VE YARDIMCILARINA TAZMİNAT

Sportif Direktör olarak Pasquale Sensibile, Torrent’in 4 İspanyol yardımcısı ve bir scout şefi sarı kırmızılıların teknik ekibine katılmıştı.

Bu isimlerle de Galatasaray Kulübü 1.5 yıllık sözleşme imzaladı. Kısaca Sensibile ve Torrent’in yardımcılarına da yeni gelecek başkan ve yönetim tazminat ödemek zorunda kalacak.

Torrent’in ekibinde yer alan dört yardımcısı toplamda aylık 60 bin Euro, Pasquale Sensibile 35 bin Euro, İspanyol scout ise 5 bin Euro maaş alıyor.

SON DAKİKA Galatasaray Domenec Torrent'le devam edecek mi? Yeni başkanı bekleyen para sorunu... ile ilgili etiketler Galatasaray burak elmas Domenec Torrent
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.