Fransa Ulusal Meclisi Dağlık Karabağ'ı devlet olarak tanıdı!

Fransa Ulusal Meclisi'nden skandal karar. Ulusal Meclis BM'nin Azerbaycan toprağı saydığı Dağlık Karabağ'ı devlet olarak tanıdı! Karar 3'e karşı 188 oyla alındı. Fransa Dışişleri Bakanı skandal tasarıya karşı çıkmıştı.

İşgal altındaki Dağlık Karabağ'ı acilen bağımsız devlet olarak tanınması çağırısını içeren tasarı Fransa Ulusal Meclisi'nde üçe karşı 188 oyla kabul edildi.

Fransa'da geçen hafta da Senato skandal bir hamleyle benzer bir tasarı kabul ederek, hükümete sözde Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'nin tanınması için çağrıda bulunmuştu.

Ulusal Meclis Başkanı Jules Boyadjian, "Senato'daki oylamanın ardından, Ulusal Meclis, Dağlık Karabağ'ı 188'e 3 oyla tanıyan bir kararı kabul etti. Oybirliği, [Fransa'nın] Dışişleri Bakanının baskısına karşı çıkan çoğunluk da dahil olmak üzere oldukça geniş" ifadelerini kullandı.

"Mesaj net" diyen Boyadijan hükümete politikalarını değiştirme çağrısını yineledi.

LE DRİAN ÇAĞRIYI KABUL ETMEDİKLERİNİ DUYURDU

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Meclis'te yaptığı açıklamada, sözde "Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'ni" tanıma çağrısını kabul etmediğini belirterek, "Ermeni dostlarımızın kendisi bunu istemedi. Böyle bir karar alınırsa kendi kendimizi (AGİT) Minsk Grubundan çıkarmış oluruz ve arabulucu rolümüzden vazgeçmiş oluruz." ifadelerini kullandı.

Söz konusu karar kabul edilmesine karşın, Azerbaycan ile Ermenistan arasında imzalanan ateşkes anlaşmasında, Dağlık Karabağ'ın statüsünü belirten bir unsur bulunmuyor.

Ayrıca Birleşmiş Milletler'e (BM) göre, Dağlık Karabağ, Azerbaycan toprağı olarak niteleniyor.

Meclis ve Senato'nun bu yönde karar kabul etmesinde Ermeni lobisinin etkisi olduğu belirtiliyor. Fransa, AGİT Minsk Grubu Eş Başkanı ülkelerden biri olarak Dağlık Karabağ sorununda tarafsızlığını yitirmekle ve Ermenistan'a destek vermekle eleştiriliyordu. 

Fransa Ulusal Meclisi Dağlık Karabağ'ı devlet olarak tanıdı! ile ilgili etiketler Fransa Azerbaycan dağlık karabağ
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.