Fahiş fiyatlı o restoran yeniden görüntülendi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yer alan Cennet koyunda 'yüksek fiyatlı' ürünleriyle gündeme gelen restoranın menüsü görüntülendi. Fahiş fiyatların hakim olduğu restoranda şişe su 52 lira, mercimek çorbası 107 lira, Adana dürüm 245 lira, mantı ise 150 liradan satılıyor.

Bodrum'da yer alan lüks restoran geçtiğimiz günlerde sosyal medyada gündem olmuştu. Bir buçuk porsiyon dönerin 370 liradan satıldığı restoran, İHA tarafından görüntülendi.

MERCİMEK ÇORBASI 107 LİRA

Dudak uçuklatan fiyat menüsünde bir şişe su 52 liradan, mercimek çorbası 107 liradan, lahmacun 90 liradan ve mantı ise 150 liradan satılıyor.

Ayrıca elektriğin, suyun Türk lirası olarak ödendiği mekanda yiyecek ve içecekler ise euro üzerinden satılıyor.

Fahiş fiyatlı o restoran yeniden görüntülendi - Resim : 2

MÜŞTERİLERE 'KENDİNİ ŞIMART' POLİTİKASI

Fahiş fiyatların uygulandığı restoranda yemeğe giden iş adamı Gökhan Göz, mercimek çorbasının 107 liradan satıldığını ifade ederek, “1 aydır Bodrum’u sallayan fiyatlar konusundan bahsi geçen otele geldik. Mercimek çorbası 14 euro yani, bugünkü kurda 105 liralara denk geliyor. Adana dürüm 245 liraya geliyor. Bugün bahsi geçen otelde mantı yedik, kebap yedik ve lahmacun yedik. Fiyatlar sadece hizmetin çok kaliteli olmasından ötürü farklı. Bu hizmet istenilen bir hizmet ve ödenmesi gereken rakamlar. Herkesin bütçesine göre restoran var. Gittiğimiz otelin 1 kilometre uzağında da 15 liraya lahmacun yiyebilirsiniz. Bizim bugün yemiş olduğumuz yemeklerin fiyatı ise mantı 20 euro yani 153 lira, 1 lahmacun 12 euro yani 92 lira yazıyor. Buradan 1 kilometre ötesinde bu saydıklarımızı 15 liraya da yiyebilirsiniz. Su 53 lira, bu hesabın toplamı 944 liradır. Aynı yediklerimizi Bardakçı koyunda, Göltürk bükünde ve birçok yerde 300 liralara 250 liralara çıkabilirsiniz. Buranın tek özelliği hizmetinin farklı olması, müşterilerine vermiş olduğu özel ilgi ve kendini şımart politikasıdır” dedi.

Göz, euro ile satışların olduğunu ifade ederek, “Burası Türkiye, turistlere özgü bir otel, gelen de yabancı turistlerle olan bir otel. Bu bir taraftan da bizim iyiliğimize olan bir şey. Yabancı turistler bize yabancı döviz getiriyorlar. Otelin elektriği suyu TL ile ödenebilir. Sonuçta giren döviz burada kalacak” diye konuştu.

''YEMEK İSTEYEN VARSA GİTSİN YESİN''

Öte yandan söz konusu olaya ilişkin olarak geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, ”Bir dönere 370 lira verip yemek isteyen varsa gitsin yesin. Bodrum'da her kesime hitap eden mekanlarımız var” ifadelerini kullanmıştı.

Aras sözlerinin devamında, “Serbest piyasa ekonomisi. Burası turizm memleketi, Dünya'nın en zengin insanları buraya geliyorlar. İşadamları, sanatçılar, devlet adamları, oligarklar, krallar, prensler burayı tercih ediyorlar. Onların hizmet açısından beklentileri çok yüksek. Belki de altın tabakta döner yemek istiyor. Ya da o döneri organik, özel bir şekilde yetiştirilmiş, hiçbir şekilde ilaç kullanılmamış bir kuzudan yemek istiyor. Onu da sunacak ürün Bodrum'da var. Bence Bodrumlu olarak bundan gurur duymalıyız. Yanlış anlaşılmasın, her yere gitmek zorunda değiliz ki. Ben Türkbükü'nde bir işletmeye gitmek zorunda değilim. Ama orayı da seçen insanlar var. Bodrum'un buna da ihtiyacı var. Biz Bodrum'da her şey ucuz olsun dersek o zaman burada para harcayacak turist, Santorini'ye gider, Mikonos'a, Saint- Tropez'e gider, İbiza'ya gider. Bodrum'a gelmez.” şeklinde konuşmuştu.

(İHA)

Fahiş fiyatlı o restoran yeniden görüntülendi - Resim : 4

 

Fahiş fiyatlı o restoran yeniden görüntülendi ile ilgili etiketler Muğla Bodrum döner restoran

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.