Ermenistan'da Rus helikopteri füzeyle düşürüldü

Rusya'ya ait bir helikopter Ermenistan'da füze ile düşürüldü. Son dakika haberine göre helikopter Ermenistan'ın Yerash bölgesinde uçarken taşınabilir MANPADS tipi hava savunma füzesi ile vuruldu. Rusya Savunma Bakanlığı saldırıda 2 pilotun öldüğünü, 1 personelin de yaralandığını açıkladı. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Rus helikopterinin yanlışlıkla düşürüldüğünü açıkladı. Trajik kaza için üzüntülerini bildiren bakanlık, "Gerekli tazminatı hayatını kaybedenlerin ailelerine ödemeye hazırız." dedi

Sputnik'in haberine göre Rusya Savunma Bakanlığı, Ermenistan'da Yerash yerleşim yerinin yakınlarında Rus yapımı bir Mi-24 helikopterinin düştüğünü, helikopterin taşınabilir hava savunma sistemi ile vurulduğunu duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Ermenistan'da Yerash yerleşim yerinin yakınlarında Rus yapım bir Mi-24 helikopterinin düştüğü, hava aracının karadan MANPADS tipi taşınabilir hava savunma sistemi ile vurulduğu ifade edildi.

Açıklamada, “9 Kasım tarihinde Moskova saatiyle yaklaşık 17.30’da (TSİ ile aynı) Nahcivan Özerk Cumhuriyeti (Azerbaycan Cumhuriyeti) sınırının yakınındaki Ermeni yerleşimi Yerash’ın hava sahasında, 102. Rus askeri üssünün konvoyuna Ermenistan Cumhuriyeti topraklarından geçerken refakat eden Rus Mi-24 helikopteri karadan MANPADS tipi taşınabilir hava savunma sisteminden ateşe tutuldu. Füzenin isabet etmesi sonucunda helikopter kontrolü kaybetti ve Ermenistan topraklarında dağlık araziye düştü” denildi.

 Füzeyle vurulan helikopterdeki 2 pilotun öldüğü, 1 personelin ise yaralandığı açıklandı.

Orta derece yaraları olduğu belirtilen personelin ana hava üssüne tahliye edildiği belirtildi.

AZERBAYCAN: YANLIŞLIKLA VURDUK

Rus helikopterinin Azerbaycan unsurları tarafından yanlışlıkla vurulduğu ortaya çıktı.

Azerbaycan Cumhuriyeti Savunma Bakanlığı'nın Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı'na verdiği bilgiye göre Rusya Federasyonu'na ait bir Mi-24 askeri helikopteri 9 Kasım saat 18.30'da Ermenistan-Azerbaycan sınırının Nahçıvan kısmında düşürüldü.

Helikopterin vurulmasına ilişkin açıklama ise Dışişleri Bakanlığından geldi.

Açıklama şöyle:

- Helikopter, Ermenistan-Azerbaycan Dağlık Karabağ ihtilaf bölgesindeki aktif askeri çatışmalar sırasında Ermenistan-Azerbaycan devlet sınırına yakın uçtu.

- Uçuş, günün karanlığında, alçak irtifada, hava savunma sisteminin radar gözlemi dışında gerçekleştirildi.

- Daha önce, bölgede Rusya Federasyonu Hava Kuvvetleri'ne ait hiçbir helikopter gözlemlenmemişti.

Yukarıda belirtilen faktörler ve bölgedeki gergin durum ve ayrıca Ermeni tarafının olası provokasyonlarına bağlı olarak yüksek düzeyde mücadele hazırlığı göz önünde bulundurularak görevdeki askeri birliğin ateş açmasına karar verildi.

Kazara olan ve Rusya'ya yönelik olmayan bu trajik olay için Azerbaycan. Rusyadan özür diler.

Azerbaycan tarafı, ölen ekip üyelerinin ailelerine en derin taziyelerini iletiyor ve yaralılara acil şifalar diliyor.

Azerbaycan tarafı uygun tazminatı ödemeye hazır olduğunu bildirir.

Ermenistan'da Rus helikopteri füzeyle düşürüldü ile ilgili etiketler Rusya Ermenistan helikopter
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.