Son dakika... Dünyayı sarsan ölümde dikkat çeken 'Türk bilim insanı' detayı

Son dakika... Geçtiğimiz günlerde ABD'de koronavirüs (Kovid-19) çalışmalarında çok önemli buluşun eşiğindeyken silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden bilim insanıyla ilgili önemli bir detay ortaya çıktı.

Pittsburgh Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde araştırmacı olan 37 yaşındaki Bing Liu, Rose Township'teki evinde Cumartesi günü ölü bulundu. Polis yetkilileri, Liu'nun başından ve boynundan vurulduğunu açıkladı.

'LIU'YU VURAN KİŞİ KENDİNİ DE ÖLDÜRDÜ'

Liu'nun cesedinin bulunmasından bir saat sonra, evin bir kilometre kadar yakınlarında park edilmiş bir aracın içinde ikinci bir cesede daha rastlandı. 46 yaşındaki bu kişinin adının Hao Gu olduğu belirtildi.

ÖLÜ BULUNDU

BBC Türkçe'deki habere göre; Rose Township polis yetkililerinden Brian Kohlhepp, NBC'ye Liu ve Gu'nun birbirlerini tanıdığını söyledi. Polis, Gu'nun Liu'yu öldürdükten sonra arabasında kendisini vurduğuna inanıyor. Kohlhepp, bu iki kişi arasındaki bağın ve cinayetin nedeninin araştırıldığını söyledi.

Bilgisayımsal bilim dalında Singapur'da doktora yapan Liu'nun doktora sonrası çalışmalarını Carnegie Mellon Üniversitesi'nde tamamladıktan sonra Pittsburgh Üniversitesi'ne geldiği belirtiliyor.

Üniversiteden yapılan açıklamada "mükemmel bir mentor ve üretken bir araştırmacı" diye tanımlanıyor. Liu'nun 30'dan fazla bilimsel makalenin ortak yazarlarından biri olduğu ve sistem biyolojisi araştırmalarına odaklandığı belirtildi.

Açıklamada, "Bing (Liu) SARS-CoV-2 enfeksiyonu ve bunu takip eden komplikasyonların hücresel temelinin altında yatan hücresel mekanizmaları açığa çıkaracak çok önemli bir buluşun eşiğindeydi. Onun başladığı işi bitirmek için çaba göstereceğiz" denildi.

Son dakika... Dünyayı sarsan ölümde dikkat çeken 'Türk bilim insanı' detayı

DİKKAT ÇEKEN DETAY

ABD'de silahlı saldırı sonucu evinde öldürülen Pittsburgh Üniversitesi Tıp Fakültesi araştırmacılarından Doç. Dr. Bing Liu’nun, geçtiğimiz hafta Amerikan Ulusal Bilimler Akademisi (NAS) üyeliğine seçilen ilk Türk bilim kadını olarak tarihe geçen Prof. Dr. İvet Bahar’ın asistanı olduğu ortaya çıktı.

Son dakika... Dünyayı sarsan ölümde dikkat çeken 'Türk bilim insanı' detayı - Resim : 2

Liu’nun korkunç cinayetinin ardından komplo teorileri de beraberinde geldi. Doç. Dr. Liu’nun Kovid-19 ile ilgili yürüttüğü bir çalışma nedeniyle öldürüldüğü yönündeki iddialar, Amerikan basınının gündemine oturdu.

Son dakika... Dünyayı sarsan ölümde dikkat çeken 'Türk bilim insanı' detayı - Resim : 3

Ancak polis, saldırganın cinayet sonrası intihar ettiğini ve cinayetin Dr. Liu'nun çalışmalarıyla hiçbir bağlantısı olmadığını açıklayarak, katiliyle Liu arasında özel bir ilişkiden kaynaklanan ve uzun süredir devam eden bir anlaşmazlık olduğunu açıkladı.

 

Son dakika... Dünyayı sarsan ölümde dikkat çeken 'Türk bilim insanı' detayı ile ilgili etiketler ABD bilim insanı Bing Liu ivet bahar kovid-19 corona covid-19
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.