Çorlu'da tren kazası: Ölü sayısı 24'e yükseldi...

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi yakınlarında Kapıkule-İstanbul seferini yapan yolcu treninin 5 vagonu, raylardan çıkıp devrildi. Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ'ın bu sabah yaptığı açıklamaya göre ölü sayısı 24'e yükseldi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, tren kazasının aşırı yağış nedeniyle menfez ile ray arasındaki toprağın boşalması nedeniyle meydana geldiğinin belirlendiğini açıkladı. Öte yandan RTÜK kaza ile ilgili yayın yasağının kaldırıldığını açıkladı.

Kaza, akşam saatlerinde Çorlu ile Muratlı arasındaki Sarılar Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Kapıkule-İstanbul seferini yapan yolcu treninin 5 vagonu, henüz belirlenemeyen nedenle raydan çıktı. Devrilen vagonda yaralanan yolcuların bulunduğunun belirtilmesi üzerine bölgeye çevre ilçelerden ambulanslar ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

AKDAĞ'DAN AÇIKLAMA

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Sağlık Bakanı Demircan ve Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Arslan olay yerinde bir basın toplantısı düzenledi. Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Çorlu'da meydana gelen tren kazasına ilişkin, "Bu kazada arama kurtarma çalışmaları 9 Temmuz 06.00 itibarıyla tamamlanmış durumdadır. Kaza sonucunda 24 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Hastanede müracaatı gerçekleşen vatandaşlarımızın müşahadeleri ve gerekli tedavileri de devam etmektedir." dedi.

Sağlık Bakanı Demircan, müşahade altında bulunan ve tedavisi süren kişi sayısının 124 olduğunu belirtti, şifa dileklerinde bulundu.Çorlu'da tren kazası: Ölü sayısı 24'e yükseldi...

ARSLAN: RAYLARIN BAKIMI NİSAN AYINDA YAPILDI
'Kazada ihmal var mı?' sorusuna yanıt veren Bakan Arslan, "Rayların bakımı Nisan ayında yapıldı. Aşırı yağıştan menfez ile raylar arasında boşluk meydana gelmiş. Bu boşluk suyun altında kaldığı için makinistler tarafından ilk bakışta görülemiyor. Boşluk sonucu 5 vagon devrildi. Olayla ilgili her türlü soruşturma titizlikle sürüyor." ifadelerini kullandı.

ENKAZ KALDIRMA ÇALIŞMALARI SONA ERDİ
Dünden itibaren uygulanan geçici yayın yasağı da sabah saatlerinde kaldırıldı. Öte yandan kazaya ait enkazın kaldırılması ile ilgili çalışmaların sona erdiği açıklandı.

Çorlu'da tren kazası: Ölü sayısı 24'e yükseldi... - Resim : 2

KURTARMA ÇALIŞMASINDA 1 ASKER YARALANDI
DHA'nın aktardığına göre, Kazanın ardından sürdürülen kurtarma çalışmaları sırasında düştüğü belirtilen bir asker de yaralandı. Yaralı asker Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne götürülürek tedavi altına alındı.

Çorlu'da tren kazası: Ölü sayısı 24'e yükseldi... - Resim : 3

‘AŞIRI YAĞIŞLAR’

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, kazanın bölgede meydana gelen aşırı yağışlardan kaynaklandığı belirterek, “Kazanın aşırı yağmur yağışları nedeniyle menfez ile ray arasındaki toprağın boşalması nedeni ile meydana geldiği tespit edilmiştir” açıklamasını yaptı.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan bölgeye giderek bilgi aldılar.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ı telefonla aradı. Kaza hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara da acil şifalar diledi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da taziye mesajı yayınladı.

Başbakanlığın yazısı üzerine Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca (RTÜK), tren kazasıyla ilgili geçici yayın yasağı getirildiği bildirildi.

Çorlu'da tren kazası: Ölü sayısı 24'e yükseldi... ile ilgili etiketler Çorlu Tren kapıkule
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.