Son dakika... CHP İl Başkanlığı'ndan Prof. Cemil Taşçıoğlu'na vefa videosu

Son dakika... Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Kovid-19) salgınında hastalık sonucu hastaneye gelenleri muayene ederken, koronavirüsüne yakalanan ve 15 gün önce yaşamını yitiren Profesör Doktor Cemil Taşçıoğlu’na, anlamlı bir vefa örneği CHP İstanbul İl Başkanlığı'ndan geldi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

“DOKTOR OLACAĞIM!”

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyelerinden olan, herkes tarafından sevilen sayılan Prof.Dr.Cemil Taşçıoğlu’nun anısına, CHP İstanbul İl Başkanlığı, 23 Nisan temalı bir video hazırlattı.

Video, Prof. Dr. Taşçıoğlu’nun Rize’nin Güneysu ilçesi’nde doğduğu evin görüntüsü ile başlıyor. ”Bir dere kenarında bulunan bir evin, küçük odasında doğan bir çocuğun büyük hikayesi..” sözleri ile devam eden videoda, Taşçıoğlu’nun da bilinmeyen bir yönü de ortaya konularak, fotoğraflar eşliğinde hayat hikayesi anlatılıyor.

Burada ilk kez ortaya çıkan merhum doktorun hayat hikayesi gerçeğinde, yine bir 23 Nisan’da ilkokul öğretmeninin ”Büyüyünce ne olacaksın?” şeklindeki sorusuna ”Doktor olacağım!” haykırışı dile getiriliyor.

Son dakika... CHP İl Başkanlığı'ndan Prof. Cemil Taşçıoğlu'na vefa videosu

“23 NİSAN TEMALI VİDEO ÇOK BEĞENİLDİ!”

Yaklaşık iki dakikalık video da, Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’nun öğrenme ve araştırma isteğinin olduğu vurgulanarak, hocanın bu isteğinin ise, bundan 100 yıl önce açılan Meclis'in çocuklara bıraktığı mirasın bir meyvesi olduğu vurgulanıyor. Videonun tamamında Taşçıoğlu’nun, genel karakteri olan kendisine öğretileni gelecek kuşaklara öğretme isteği de anlatılıyor.

“VİDEODA 23 NİSAN VE ÇOCUKLAR ÖZDEŞLEŞTİRİLİYOR!”

Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu anısına hazırlanan videoda, “3 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı vurguları özelikle işlenerek şöyle anlatılıyor; 

”23 Nisan bir çocuğun büyümesi değil, içinden geldiği halkı ve çocukluğu unutmamasıdır. 23 Nisan, uğrunda ölümü göze aldığı insanların hayatı için çalışmaya devam etmektir. 23 Nisan sadece adını anmak değil; Atatürk’ün gösterdiği hedefe, kayıtsız şartsız millet egenmenliğine sahip çıkmaktır.

23 Nisan büyüse de, insanın içindeki çocuktur. 23 Nisan, bir ulusun tüm renkleri ile birlikte, milletin egemenliğinde özgürce yaşamasıdır. Bu 23 Nisan, her çocuğun hayatına örnek Cemil Taşçıoğlu’dur. 23 Nisan, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu olsun."

Son dakika... CHP İl Başkanlığı'ndan Prof. Cemil Taşçıoğlu'na vefa videosu ile ilgili etiketler 23 Nisan Canan Kaftancıoğlu cemil taşçığolu
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.