Son dakika... Bodrum Belediye Başkanı'ndan ürküten açıklama: 24 ilde seyahat yasağı kalkarsa...

Son dakika... Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, ilçeye kontrollü bir giriş olduğunu bildirerek, “Seyahat yasağı olan 24 ilden seyahat yasağı kalkarsa, o zaman gerçekten korkulan olur” dedi. Öte yandan seyahat kısıtlamasının kalkmasının ardından 3 günde ilçeye giren araç sayısının 28 bin 786 olduğu öğrenildi.

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında 30 büyükşehir ve Zonguldak'ı kapsayan seyahat kısıtlaması, aralarında Muğla'nın da bulunduğu 7 ilde kaldırıldı. Kararla birlikte tatil beldelerine araç girişlerinde artış yaşandı.

Son dakika... Bodrum Belediye Başkanı'ndan ürküten açıklama: 24 ilde seyahat yasağı kalkarsa...

GİRİŞLER KONTROL ALTINDA

Konuyla ilgili açıklama yapan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras “Okullar kapanınca ‘Bodrum’a gelmeyin’ çağrısı yapmıştım. 'Bodrum’a gelmeyin çünkü sağlık imkanlarım kısıtlı' demiştim. Bu söylemimiz karşılık buldu ve gelen sayısını belli bir oranda tutmuştuk. Bu dönemde Bodrum’un nüfusu arttı ama salgın hastalık bu dönemde ilçemize yayılamadı. Seyahat yasağının kalkmasıyla birlikte küçük de olsa bir hareketlilik yaşandığı gözlendi. Bu hareketlilik Bodrum’a giren araç sayısı dışarıdan gelen, tatilci veya yazlıkçı aracı değil. Günlük giren araç sayısı ortalama 6 bin olarak görülüyor. İlçe girişlerinde yüzde 25 oranında bir artış var. Bu araçlar içerisinde şahsi binek araçlarıyla gelen vatandaşlar da var. Bu demek ki seyahat kısıtlaması olmayan Bodrum'daki yazlık evlerine gelmek isteyenler var. Bu vatandaşlarımız Bodrum’a gelirken yine seyahat izin belgeleriyle geliyorlar. Bodrum girişinde sağlık kontrolü yapılarak, ilçeye giriş izni veriliyor. Bodrum’da kontrollü bir giriş söz konusu. Şu anda Bodrum’a 750 bin veya 1 milyon gelmesi söz konusu değil. Seyahat yasağı olan 24 ilden seyahat yasağı kalkarsa o zaman gerçekten korkulan olur” dedi.

Son dakika... Bodrum Belediye Başkanı'ndan ürküten açıklama: 24 ilde seyahat yasağı kalkarsa... - Resim : 2

3 GÜNDE İLÇEYE GİRİŞ YAPAN ARAÇ SAYISI 28 BİN 786

Bodrum’da seyahat kısıtlamasının kalkmasının ardından 3 günde ilçeye giren araç sayısının 28 bin 786 olduğu öğrenildi.

İçerisinde Muğla’nın da bulunduğu 7 ilde seyahat kısıtlamasının kalkmasıyla birlikte turizmin göz bebeği Bodrum’a giren araç sayısının 3 günde 28 bin 786 olduğu öğrenildi. Yüzde 25’lik bir artış gözlenirken, ilçeden çıkış yapan araç sayısı ise 23 bin 355 olarak belirlendi. Seyahat kısıtlamasının gelmesiyle birlikte Bodrum’dan memleketlerine gideceklerin de kentten ayrıldığı ortaya çıktı.

Seyahat kısıtlamasının öncesinde Bodrum’a günlük giriş yapan araç sayısı 12 bini geçmişti, kısıtlama öncesinde 100 bin tatilci Bodrum’a giriş yapmıştı. Bodrum’da görülen ilk koronavirüs (Kovid-19) vakası ve vefatı ise İstanbul’dan gelen yazlıkçılardan olmuştu. Seyahat kısıtlamasının gelmesiyle birlikte ilçeye giren araç sayısı 2 bine kadar düşerken, yazlıkçı sayısı ise sıfıra düşmüştü. Seyahat kısıtlamasının kalkmasıyla birlikte ilçeye giren araç sayısı yüzde 25 artış göstererek günde ortalama 10 bin aracın giriş yaptığı öğrenildi.

AJANSLAR

Son dakika... Bodrum Belediye Başkanı'ndan ürküten açıklama: 24 ilde seyahat yasağı kalkarsa... ile ilgili etiketler Bodrum kovid-19 corona covid-19 tatilci tatilciler seyahat kısıtlaması
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.