Azerbaycan ve Ermenistan ateşkes için anlaştı

Dağlık Karabağ'da Azerbaycan ve Ermenistan 10 saat süren görüşmelerin ardından saat 00.00'dan itibaren insani ateşkese varılması konusunda anlaşmaya vardı. Bakü ve Erivan, ateşkesin yürürlüğe girmesinden sonra Dağlık Karabağ'daki cenazelerin ve esirlerin değişimi konusunda da anlaştı. Gelen son dakika bilgisine göre Azerbaycan ile Ermenistan arasında Dağlık Karabağ konusunda varılan ateşkes başladı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Dağlık Karabağ'da insani ateşkesin sağlanmasına ilişkin Moskova'ya davet edilen Ermenistan ve Azerbaycan Dışişleri Bakanlarıyla süren görüşmelerin anlaşmayla sonuçlandığını açıkladı.

Lavrov, Azerbaycan ve Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'daki cenazelerin ve esirlerin değişimi konusunda anlaştığını söyledi.

Sputnik'in haberine göre Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, "Ermenistan ve Azerbaycan Dışişleri Bakanları 10 Ekim gece yarısından itibaren ateşkesi kabul ettiler" dedi.

GECE YARISI YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

10 saat süren görüşmelerin ardından anlaşmaya varılan ateşkes cumayı cumartesiye bağlayan gece yarısı 00.00'da yürürlüğe girdi. 

İnsani ateşkes çerçevesinde iki ülke Karabağ'daki esirlerle, cenazelerin değişimini gerçekleştirecek. 

İŞTE MADDE MADDE ATEŞKES

Rusya Federasyonu, Azerbaycan Cumhuriyeti ve Ermenistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlarının açıklaması.

Rusya Federasyonu Cumhurbaşkanı V.V. Putin'in görüşme talebine cevaben ve Rusya Federasyonu Cumhurbaşkanı V.V. Putin’in, Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı I.G. Aliyev’in ve Ermenistan Cumhuriyeti Başbakanı N.V. Paşinyan’ın anlaşmaları uyarınca taraflar aşağıdaki maddeler üzerinde karar kıldı:

1. Uluslararası Kızılhaç Komitesi kriterleri ve arabulucuğu göz önünde tutularak savaş esirleri ile diğer tutuklular ve cenazelerin değişimi maksadıyla 10 Ekim 2020 saat 12: 00'den geçerli olmak üzere ateşkes ilan edilir.

2. Kesin ateşkes hükümleriyle ilgili kriterler üzerinde ayrıca anlaşma yapılacaktır.

3. Azerbaycan Cumhuriyeti ve Ermenistan Cumhuriyeti, AGİT Minsk Grubu eşbaşkanlarının arabuluculuğu ile çözümün ana ilkeleri temelinde, mümkün olan en kısa sürede barışçıl bir çözüme ulaşmak için esaslı müzakerelere başlayacak.

4- Taraflar, müzakere sürecinin formatının değişmezliğini kabul ederler.

ATEŞKESİN ORJİNAL METNİ

Azerbaycan ve Ermenistan ateşkes için anlaştı

Azerbaycan ve Ermenistan ateşkes için anlaştı ile ilgili etiketler Azerbaycan Ermenistan karabağ ateşkes
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.