Ali Bulaç ne kadar ceza aldı? Kaç yıl?

Kapatılan Zaman gazetesi eski yazarları için karar verildi. Ceza alan yazarlardan biri ise Ali Bulaç. Ceza'nın açıklanmasından sonra Bulaç'ın ne kadar ceza aldığı merak ediliyor. Peki Ali Bulaç ne kadar ceza aldı? Kaç yıl? Neden ceza aldı? Detaylar haberimizde...

Ali Bulaç ne kadar ceza aldı? Zaman Gazetesi yazarları için karar verildi. Ceza alan isimmlerden biri de Ali Bulaç. Vatandaşlar Ali Bulaç'ın ne kadar ceza aldığını merak ediyor. Peki Ali Bulaç ne kadar ceza aldı? Kaç yıl? Neden ceza aldı? Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...

Ali Bulaç ne kadar ceza aldı? Kaç yıl?

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) yayın organı olduğu gerekçesiyle kayyuma devredildikten sonra kapatılan Zaman gazetesinin eski yazarlarının yargılandığı davada İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi 4'ü tutuklu 11 sanığa ilişkin kararını açıkladı.

Buna göre, kapatılan Zaman gazetesi eski yazarları Mümtazer Türköne ve Mustafa Ünal'a "silahlı terör örgütünü üye olmak" suçlaması ile 10 yıl 6'şar ay hapis cezası verildi.

Gazetenin yazarlarından Ali Bulaç ve Şahin Alpay da aynı gerekçe ile 8 yıl 9'ar ay hapis cezasına çarptırıldı.

Davada, 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılan Ahmet Turan Alkan'ın ise tahliyesine karar verildi.

İbrahim Karayeğen ise 9 yıl hapis cezası aldı.

Mümtazer Türköne'ye iyi hal indirimi uygulanmadı. Davada 4'ü tutuklu 11 sanık bulunuyordu. 

ALİ BULAÇ
 
Ali Bulaç, 1951 senesinde Mardin'de dünyaya geldi. 
 
İlk ve orta öğrenimini Mardin'de tamamlayan Bulaç, lise mezuniyetinin ardından İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü'nde eğitimini sürdürdü. Buradaki eğitiminden sonra da İstanbul Üniversitesi'nde okumaya başladı ve 1980 senesinde İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu.
 
Bir süre Hareket dergisinde çalıştı. 1976 senesinde ise Düşünce Yayınları'nı kurdu. 1985-1992 yılları arasında Bilgi ve Hikmet dergisini de çıkardı ve yönetti.
 
Zaman Gazetesi’nin kurulma aşamasında İstanbul bürosunu teşkilatlandıran isim olup, gazetenin İstanbul büro şefliğini bir yıl kadar yürüttü.
 
Çeşitli gazete ve dergilerde köşe yazarlığı yapan Bulaç, aynı zamanda Fatih Üniversitesi'nde dersler verdi. 
 
Yazılarıyla Paralel Medya'nın haşin kalemlerinden biri haline gelen Bulaç, 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındı. 31 Temmuz 2016 tarihinde ise, çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla tutuklandı.
Ali Bulaç ne kadar ceza aldı? Kaç yıl? ile ilgili etiketler Ali Bulaç ne kadar ceza aldı kaç yıl
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.