ABD'de Noel sabahı şiddetli patlama!

Son dakika haberine göre, ABD Noel sabahına şiddetli bir patlama ile uyandı. Nashville kent merkezinde park halindeki bir aracın infilak ettiği, gökyüzüne siyah dumanlar yükseldiği bildirildi. Polis yetkililerinin kasıtlı bir eylem olduğunu belirterek 'terör saldırısı' ihtimalini dillendirdiği olaya ilişkin yapılan incelemelerde, patlayan aracın enkazında ceset kalıntıları bulunduğu belirtildi.

ABD'nin Nashville kentinde şehir merkezinde bir patlama gerçekleştiği bildirildi. Son dakika haberine göre, bölgeden alev ve siyah dumanlar yükseliyor.

Kent yetkilileri, Noel sabahı gerçekleşen patlamaya park halindeki bir aracın sebep olduğunu tahmin ediyor.

ABD'de Noel sabahı şiddetli patlama!

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Nasville polisine göre patlama kasıtlı bir eylem. Yani bir terör saldırısı.

Nashville itfaiye sözcüsü Joseph Pleasant'a göre olay yerinden üç kişi hastanelere nakledildi, ancak hiçbirinin durumu kritik değil.

Patlamada ölen olup olmadığına ilişkin bir açıklama yapılmazken, olay yerinde inceleme yapan ekipten bir yetkilinin araç enkazında ceset kalıntısı bulduklarını söylediği ileri sürüldü. 

ABD'de Noel sabahı şiddetli patlama! - Resim : 2

Olay üzerine FBI ve ATF dahil olmak üzere hem yerel hem de federal kurumlar tarafından soruşturulma başlatıldığı bildiriliyor.

Yerel polis ve Tennessee Eyaleti otoyol devriyesinin ise bölgeyi giriş ve çıkışlara kapattı. 

ABD'de Noel sabahı şiddetli patlama! - Resim : 3

CNN'e konuşan görgü tanığı Buck McCoy, patlamanın evinin hemen önünde gerçekleştiğini söyledi. Sokakta, alevlerle tamamen sarılmış üç araba gördüğünü söyledi.

McCoy, "Her yerde ağaçlar vardı, her yerde camlar vardı. Yaralı olmayan ancak şoktaymış gibi görünen bazı insanları gördüm" dedi.

TRUMP'A, PATLAMA HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın patlama hakkında bilgilendirildiği ve gelişmelerin düzenli takip edileceği duyuruldu.

Adalet Bakanlığı sözcülüğü de Adalet Bakanlığına vekalet eden Jeff Rosen'in de konu hakkında bilgilendirildiğini ve soruşturmaya yardım için bakanlığın gereken işbirliğini sağlayacağı bildirildi.

Tennessee Valisi Bill Lee, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, patlamanın nedenini belirlemek için ne gerekiyorsa yapılacağı bilgisini verdi.

 

 

ABD'de Noel sabahı şiddetli patlama! ile ilgili etiketler ABD patlama noel nasville

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.