Son anketten Kılıçdaroğlu'na büyük şok!

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na anket şoku ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu, Metropoll'ün son anketinde en başarısız muhalefet liderlerinden biri olurken, vatandaşların muhalefet liderlerine ekonomi konusunda güvenmediği sonucu ankete yansıyan bir başka önemli ayrıntı oldu.

Metropoll Araştırma'nı yaptığı araştırmadan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na büyük şok çıktı. Araştırmada, Kılıçdaroğlu en kötü muhalefet liderleri arasında gösterildi. Şubat ayında yapılan Türkiye'nin Nabzı araştırmasında "Aşağıdaki siyasi parti liderlerinin AK Parti iktidarına yönelik muhalefetini nasıl değerlendiriyorsunuz?" Sorusunu yanıtlayanların yüzde 60,4'ü Kılıçdaroğlu'nu başarısız buldu. Araştırmada en başarısız muhalefet lider ise yüzde 61,8 ile cezaevinde bulunan HDP eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş oldu.

Öte yandan Gelecek Partisi genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu başarısız bulanların oranı yüde 59.3 olurken, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan için bu oran yüzde 55 oldu.

Araştırmada en başarılı muhalefet lideri ise yüzde 48.6 ile İYİ Parti Genel Başkanı meral Akşener oldu.

Son anketten Kılıçdaroğlu'na büyük şok!

Son anketten Kılıçdaroğlu'na büyük şok! - Resim : 2

VATANDAŞLAR MUHALEFETİN EKONOMİ İYİ YÖNETEBİLECEĞİNE İNANMIYOR

Metropoll'ün araştırmasındaki bir başka dikkat çeken sonuç ise vatandaşların muhalefetin ekonomi yönetimi ile ilgili beklentisi oldu. Araştırmadan genel olarak vatandaşların muhalefetin ekonomiyi iyi yönetemeyeceği beklentisi çıktı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaorğlu'nun ekonomiyi iyi yönetebileceği beklentisi sadece yüze 3'te kalırken, bu oran Muharrem İnce için yüzde 1.3, Ahmet Davutoğlu için ise yüzde 0.7 oldu.

Listenin zirvesinde ise yüzde 10.5 ile Ankara Büyükşehir Belediyesi Mansur Yavaş yer alırken, İkinci sırada yer alan Ali Babacan yüzde 9.3 oranında olumlu yanıt aldı.

Son anketten Kılıçdaroğlu'na büyük şok! - Resim : 3

Son anketten Kılıçdaroğlu'na büyük şok! - Resim : 4

Son anketten Kılıçdaroğlu'na büyük şok! ile ilgili etiketler Anket Meral Akşener Mansur Yavaş Ali Babacan Ahmet Davutoğlu metropoll kemal kılıçdaorğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.