Son anket sonucu açıklandı: Cumhurbaşkanı Erdoğan büyük farkla önde

ASAL Araşırma, 2023 seçimleri öncesi yaptığı son anketin sonuçlarını açıkladı. Anket sonuçlarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 30,3 ile en çok oyu alan isim oldu. Erdoğan'a en yakın isim ise yüzde 13,5 ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş oldu. "Bu pazar seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?" sorusunda ise AK Parti yüzde 29,2 ile birinci parti oldu.


2023 seçimleri için geri sayım sürerken araştırma şirketleri de seçim anket sonuçlarını peş peşe açıklamaya devam ediyor. Son olarak ASAL Araştırma, yaptığı seçim anketi çalışmasının sonuçlarını paylaştı. Sosyal medya üzerinden yayımlanan anket sonuçlarına göre cumhurbaşkanlığı adaylığı için ismi geçen liderlerin aldıkları oy oranları dikkat çekti. 9-15 Ağustos tarihleri arasında 26 ilde 2500 kişiyle yapılan anket çalışmasında katılımcılara "Bu pazar cumhurbaşkanlığı seçimi olsa kime oy verirsiniz?" diye soruldu.

Anket sonuçlarına göre yüzde 30,3 ile en çok oyu alan isim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Erdoğan'a en yakın isim olan Mansur Yavaş ise yüzde 13,5'te kaldı.

Son anket sonucu açıklandı: Cumhurbaşkanı Erdoğan büyük farkla önde

MUHALİF SEÇMENİN ADAY OLACAK İSİM İÇİN KAFASI KARIŞIK

Cumhurbaşkanı adaylığı için özellikle muhalif seçmenin kafasının karışık olduğu görüldü. Adaylık için ismi geçenlerden Mansur Yavaş, Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Meral Akşener'in oy oranları dikkat çekti.

Yüzde 13,5 oy oranına sahip olan Yavaş'ın ardından sırayla liderlerin aldığı oy oranları şöyle oldu;

Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 12.8

Selahattin Demirtaş: Yüzde 8.3

Meral Akşener: Yüzde 7.1

Ekrem İmamoğlu: Yüzde 4.8

Devlet Bahçeli: Yüzde 4.6

Ali Babacan: Yüzde 1.1

Muharrem İnce: Yüzde 0.9

Abdullah Gül: Yüzde 0.4

Diğer: Yüzde 1.7

Fikrim Yok/Hiçbiri: Yüzde 14.5

SEÇİMİN ŞİFRESİ: ORTAK ADAY

Anket sonuçlarına göre cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en yakınındaki isme yüzde 17 gibi büyük bir fark attığı görülüyor. Ancak muhalif üç ismin birleşmesiyle işler değişiyor. Yavaş, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'na oy verecek olan kitlenin tek bir ortak adayda birleşmesiyle oy oranları toplamı yüzde 31.1'e yükseliyor.

Son anket sonucu açıklandı: Cumhurbaşkanı Erdoğan büyük farkla önde - Resim : 2

AK PARTİ BİRİNCİ PARTİ OLDU

Yapılan anket çalışmasında katılımcılara sorulan bir soru ise "Türkiye’nin sorunlarını hangi siyasi parti çözer?" oldu. Sonuçlara göre yüzde 29.2 ile AK Parti birinci parti çıkarken, CHP yüzde 20.8 ile ikinci parti oldu. "Hiçbiri" diyen katılımcıların yüzde 22.3'lük oranı da dikkat çekti.

İşte partilerin aldıkları oy oranları;

AK Parti:%29.2
Hiçbiri:%22.3
CHP:%20.8
İYİ Parti:%7.1
HDP:%6.5
MHP:%4.7
Deva:%0.9
Zafer:%0.8
Saadet:%0.5
Gelecek:%0.3
Diğer:%2.0
Kararsızım:%4.9

Son anket sonucu açıklandı: Cumhurbaşkanı Erdoğan büyük farkla önde ile ilgili etiketler Anket Recep Tayyip Erdoğan Mansur Yavaş AK Parti CHP asal araştırma
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.