Somer Şef milletle alay etti! Tatil mekanlarının yüksek yemek fiyatını az buldu!

MasterChef 2021 jüri üyelerinden Somer Sivrioğlu, özellikle tatil yörelerindeki yüksek yemek fiyatlarını az buldu. Tatilcilerle adeta alay eden Şef Somer, restoranların daha yüksek kar marjıyla yapması gerekitğini savundu.

Somer Sivrioğlu son dönemin en çok konuşulan şeflerinden biri olmayı başardı. TV8'deki yemek yarışması MasterChef Türkiye 2021'de Mehmet Yalçınkaya ve Danilo Zanna ile birlikte jüri üyeliği yapan başarılı şef, restoranlarda uygulanan yüksek yemek fiyatları ile ilgili şok bir yorum yaptı.

Sivrioğlu, Bodrum ve Alaçatı'da tartışılan fiyatlara ilişkin, "Şu an yurtdışına da gidemiyoruz ama gidebildiğimiz zaman zaten aynı paraları, hatta daha çoklarını ödüyoruz. Bence çok da abartılacak bir şey yok" dedi.

MALİYETLER ÇOK YÜKSELDİ

Hürriyet yazarı Onur Baştürk'e konuşan Sivrioğlu, Bodrum ve Alaçatı'daki fiyatları değerlendirdi.

Somer şef kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte Somer Sivrioğlu'nun  biyografisi

Somet Sivrioğlu, "Bu sene hem pandemiden dolayı sezonun kısa olması hem mal sahiplerinin inanılmaz kiralar istemesi, bir de ürünün hiç olmaması fiyatları çok etkiledi.

Ben bayramda Alaçatı’daydım. Balıkhaline gidip oradaki malzemelere baktım. Malzeme yoktu. Olan malzemenin de fiyatı inanılmazdı! O yüzden ben özellikle balık yediğinizde fiyatların çok da abartıldığını düşünmüyorum.

Şef Somer Sivrioğlu, Bodrum ve Alaçatı'daki restoran fiyatlarını  değerlendirdi: Çok da abartılacak bir şey yok - Sputnik Türkiye

Bazı malzemeleri içeren ürünlerde, mesela pizza gibi, fiyatların abartıldığını düşünmüyorum. Bir de sezon çok kısa. Bu sebeplerle ben meslektaşlarımı kınayamam. Bazı ürünlerde az bile kâr marjı koyduklarını düşünüyorum.

Şu an yurtdışına da gidemiyoruz ama gidebildiğimiz zaman zaten aynı paraları, hatta daha çoklarını ödüyoruz. Bence çok da abartılacak bir şey yok." İfadelerini kullandı.

 

Somer Şef milletle alay etti! Tatil mekanlarının yüksek yemek fiyatını az buldu! ile ilgili etiketler MasterChef somer şef somer sivrioğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.