Somali’de terörün arkasından emperyalistler çıktı!

Somali’de terörün arkasından İngiltere ve ABD çıktı. Son olarak Somali’nin başkenti Mogadişu yine terör saldırısı düzenlendi. Saldırıda 4 kişi ölürken terör saldırının arkasında emperyalist ülkeler çıktı.

Somali’nin başkenti Mogadişu’da bombalı saldırı gerçekleşti. Güvenlik güçleri olaya hızlıca müdahale ederken otelde mahsur kalan milletvekillerini tahliye etti. Saldırının hemen ardından güvenlik güçleri ile terör örgütü militanları arasında çıkan ve 20 saat süren çatışmada ise 1’i asker 5 kişi hayatını kaybetti. Olayda toplam 60 kişi de yaralandı.

30 YILLIK DESTEK!

Terör saldırısının arkasında; başta ABD ve İngiltere olmak üzere Batılı ülkelerin istihbarat birimleri olduğu iddia edildi. Somali hükümeti son zamanlarda teröre karşı yaptığı başarılı operasyonlar ile terör örgütlerine ciddi kayıplar verdirmeye başladı. Art arda kayıplarla örgütün zayıfladığını gören yabancı istihbarat örgütlerinin terör örgütünün moral ve yeni taban kazanabilmesi için bu saldırının emrini vermiş olabileceği tahmin ediliyor. Patlama öncesinde ABD istihbaratının adres vererek eylem beklendiğini açıklaması da şüpheli bulunuyor.

 

Somali’de terörün arkasından emperyalistler çıktı! ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Sokak köpekleri yasasına karşı çıkan imamın konuşması gündem oldu!

Hayvan sevgisi üzerine paylaşımlar yaparak geniş bir takipçi kitlesine sahip Mustafa Efe son zamanlarda sokak hayvanlarıyla ilgili yaşanan olaylar hakkında açıklama yaptı. Mustafa Efe yetkililere seslenerek uyutmak adı altında sokak hayvanlarını öldürülmesini içeren yasadan vazgeçilmesini istedi.