Sokağa çıkma yasağı öncesi gözler bakkal kararında

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, hafta sonu 31 ilde uygulanacak sokağa çıkma yasağıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Palandöken, “Sokağa çıkma yasağında bakkallara özel bir izin çıkarsa insanlar ekmeğine, gazetesine, sütüne ya da diğer ihtiyaçlarına rahatlıkla ulaşır. Kaos yığılma olmaz” dedi.

Koronavirüsle mücadele çerçevesinde bu hafta sokağa çıkma yasağının erkenden duyurulmasının ardından, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken’den sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde bakkalların açık kalması yönünde bir talep geldi.

Bu konuda İçişleri Bakanlığı'na bir mektup göndererek isteklerini ilettikleri söyleyen Palandöken, bakkalların açık kalmasının kaosu önleyeceğine dikkat çekti. Palandöken, “Eğer yasaklar konusunda bakkallara özel bir izin çıkarsa insanlar ekmeğine, gazetesine, dergisine, sütüne ya da diğer ihtiyaçlarına rahatlıkla ulaşır” dedi.

''BAKKALLARDA YIĞILMA OLMAZ''

Bakkalların açık kalmasıyla vatandaşın kendini daha güvende hissedeceğine dikkat çeken Palandöken, : “Bakkalar mahallelerin ışığıdır. Bakkalların açık olması kaosu önleyeceği gibi, stokçuluğu da önler. Kötü niyetli insanların fiyat yükseltmesinin de önüne geçilir. 2 gün sokağa çıkma yasağı olunca insanlar ister istemez stok yapma gereği duyuyor. Tüketeceğinden fazlasını alıyor. Bu da tedarik zincirinin bozulmasına neden oluyor. Eğer yasak dönemlerinde bakkallar açık kalırsa vatandaşar hijyenik olarak ihtiyaçlarına ulaşır. Ayrıca bu esnafımız vatandaşa veresiye ürün satın alma imkanı sunuyor. Paraya ihtiyacı olan biri bakkaldan bu ihtiyacını karşılayabiliyor. Seyyar birer banka gibiyiz aslında. Her türlü ihtiyaca koşup yetişiyoruz. Günlük ihtiyaçlara da rahatlıkla bakkaldan ulaşılabiliyor.”

Ayrıca birçok bakkalın eve sipariş götürdüğüne dikkat çeken Palandöken, “Bunun dışında bakkallar marketler gibi çok kalabalık olmuyor. Yığılma yaşanmıyor. İsteyen hızlıca alışverişini yapıp çıkıyor” dedi.

Bendevi Palandöken’in ardından Türkiye’nin dört bir yanından bakkalar odası başkanları ile temasa geçtik. Benzer görüşlere sahip olan oda başkanları, bakkalların açık kalmasının vatandaşın lehine olacağı görüşünde.

Sokağa çıkma yasağı öncesi gözler bakkal kararında

VALİ YERLİKAYA: ÖNERİLER İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya hafta sonu gerçekleşen sokağa çıkma yasağı ile birlikte gazetelerin baskı ve dağıtımında sorun yaşanmasıyla ilgili Hürriyet’e bir değerlendirme yaptı.

Vali Yerlikaya, “Pazartesi ve salı günü birçok sektör temsilcisiyle bir araya geldik. İlk hafta sonu yasağı sonrası eksileri artıları değerlendirdik. Neler yapılabileceğini istişare ettik. Önerilerimizi İçişleri Bakanlığı’na gönderdik.” dedi.

Sokağa çıkma yasağı öncesi gözler bakkal kararında ile ilgili etiketler market Koronavirüs Korona bakkal
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.