Sokağa çıkma kısıtlamasında yeni dönem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı kademeli normalleşmenin ikinci adımına göre; 1 Haziran'dan itibaren sokağa çıkma kısıtlaması yeniden düzenlendi. Haftasonu iki günü kapsayan yasak pazar gününe indirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı kabinesi toplantısında alınan yeni kararlara göre; sokağa çıkma kısıtlaması yeniden düzenlendi.

Kademeli normalleşmenin ikinci adımına göre; 1 Haziran'dan itibaren sokağa çıkma kısıtlaması şu şekilde uygulanacak:

- Haziran ayı boyunca sokağa çıkma sınırlamaları hafta içi ve cumartesi günü akşam 22.00 ile sabah 05.00 saatleri arasında uygulanmaya devam edecek. Böylece cumartesi günleri tam kısıtlamadan çıkarılmış oldu.

- Sınırlama hafta sonu cumartesi 22.00 ile pazartesi sabahı 05.00 arasında, yani pazar gününün tamamını da kapsayacak şekilde uygulanacak.

- Temmuz ayında bu kısıtlama süreleri ve günleri, vaka ve vefat sayılarındaki değişime, aşılamada kat edilen mesafeye göre yeniden belirlenecek.

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen "Haziran Ayı Normalleşme Tedbirleri" genelgesinde şu detaylar duyuruldu:

- Tam gün sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı pazar günleri bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek.

-İki doz aşı olan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 18 yaş altındakiler için ayrıca sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayacak.

- Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde vatandaşlardan toplu taşıma vasıtalarıyla yapacakları şehirlerarası seyahatler için ayrıca seyahat izni alması istenmeyecek, bilet, rezervasyon kodu ibraz edilmesi yeterli olacak.

- Hakkı bulunmasına rağmen aşı olmayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar pazar günleri dışındaki diğer günlerde 10.00-14.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek, pazar günleri ise tam gün sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olacaklar.

 

 

Sokağa çıkma kısıtlamasında yeni dönem

Sokağa çıkma kısıtlamasında yeni dönem ile ilgili etiketler 1 Haziran sokağa çıkma kısıtlaması sokağa çıkma yasağı koronavirüs salgını
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.