Şok gelişme! Yeni doğan bebekte Kovid-19 tespit edildi, Prof. Çilingiroğlu hamileleri uyardı...

Koronavirüs salgının ilk günlerinden bu yana en çok merak edilenlerden biri de kovid-19 pozitif olan anneden karnındaki bebeğe virüsün geçip geçmediği yönündeydi. California Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, ABD'nin Michigan eyaletinde virüse yakalanan bir bebeğin dünyaya geldiğini söyledi. Çilingiroğlu'nun hamile annelere virüsten korunmaları ile ilgili de önemli tavsiyelerde bulundu...

En az biri Türkiye'de olmak üzere bugüne kadar Kovid-19'a yakalanan bir çok anne adayı tespit edildi. Ancak anneden bebeğe virüsün geçtiği vaka bugüne kadar belirlenmişti. 

Bilim insanlarının üzerinde hemfikir olduğu nokta ise anneden bebeğine rahimdeyken ya da doğduktan sonra virüsün geçmediği yönündeydi. 

Ancak bu gerçek ABD'nin Michigan eyaletinde bir annenin sadece 5 dakika gördüğü bebeğinde virüs tespit edilmesi ile yıkıldı. 

Şok gelişme! Yeni doğan bebekte Kovid-19 tespit edildi, Prof. Çilingiroğlu hamileleri uyardı...

ABD'nin California Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde öğretim görevlisi olan Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, bu gelişmeyi canlı yayında Türk izleyicisi ile "Yeni doğanda ilk kez Kovid-19 tespit edildi" sözleri ile duyurdu. 

Çilingiroğlu, daha önce bebek ölümü ve 0 ile 12 ay arasındaki bebeklere bulaşma vakaları olduğun belirterek hamilelere önemli uyarılarda bulundu. 

Normal her insan gibi maske, el hijyeni ve sosyal mesafe ile izolasyona hamilelerin de uyması gerektiğini ifade eden Çilingiroğu anne adaylarına şişliklere karşı varis çorabı tavsiye etti. Anne adaylarının tansiyonlarına da dikkat etmeleri gerektiğini bunun salgında risk yarattığını ifade etti. 

Şok gelişme! Yeni doğan bebekte Kovid-19 tespit edildi, Prof. Çilingiroğlu hamileleri uyardı... ile ilgili etiketler Koronavirüs Hamile Bebek Virüs prof. dr. mehmet çilingiroğlu yeni doğan kovid-19 michigan
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.